Uutiset

Kaikki luolassa olleet pojat pelastettu Thaimaassa

Thaimaan luolastosta saatiin tiistaina pelastettua viimeisetkin veden saartamat pojat ja heidän jalkapallovalmentajansa.

-12 villisikaa [joukkueen nimi] ja valmentaja ovat tulleet ulos luolasta ja he ovat turvassa, kerrottiin Thaimaan erikoisjoukkojen sukeltajien Facebook-sivulla.

Tiistaina pelastustyöt Tham Luangin luolalla olivat selvästi nopeammat kuin aiempina päivinä.

Ensimmäinen poika saatiin ulos puoliltapäivin Suomen aikaa tiistaina, ja kolmen maissa viimeisetkin oli pelastettu. Operaatiossa on edetty kaksi tuntia nopeammin kuin edellisenä päivänä.

Edellisenä kahtena päivänä luolasta saatettiin ulos yhteensä kahdeksan poikaa.

Kaksitoista poikaa ja heidän jalkapallovalmentajansa jäivät veden saartamiksi 23. kesäkuuta neljän kilometrin päähän luolan suuaukolta Thaimaan ja Burman eli Myanmarin rajalla. Heidät löydettiin viime viikon maanantaina.

Luolassa oli tiistaina alkuperäiseen ryhmään kuuluneiden lisäksi kolme Thaimaan erikoisjoukkojen sukeltajaa, jotka menivät luolaan useita päiviä sitten ryhmän seuraksi.

Pelastusoperaation johtaja Narongsak Osottanakorn sanoi aiemmin tiistaina, että viimeinen operaatio olisi aiempaa ”haasteellisempi” tämän vuoksi.

Pojat hyvässä kunnossa

Ulkomaiset ja Thaimaan erikoisjoukkojen sukeltajat ohjanneet poikia ulos neljä kilometriä pitkää luolakäytävää pitkin, joka osin on veden alla.

Sunnuntaina ja maanantaina pelastetut kahdeksan poikaa ovat hyvässä kunnossa. Osa heistä on pyytänyt suklaapäällysteisiä lepiä aamiaiseksi.

Kahdella pojista epäillään tulehdusta keuhkoista.

Poikia pidetään yhä eristyksessä, koska riskinä on infektioiden saaminen. He eivät ole tavanneet vanhempiaankaan muuten kuin lasin läpi.

Poikia pidettäneen sairaalassa seuraavan viikon erilaisten testien vuoksi.

 

Juttu korjattu klo 15: Viimeisetkin pojat ja valmentaja pelastettiin.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic