Uutiset

Kaikki toisen semifinaalin Pohjoismaat mukaan viisufinaaliin – Venäjä ja suurin osa itäblokista jätettiin tylysti ulos

Tänä vuonna euroviisufinaalissa tuskin nähdään sitä, että itäisen Euroopan maat miehittävät useimmat kärkisijat ja jyräävät äänestyksissä.

Nimittäin suurin osa itäblokista tyssäsi jo semifinaalivaiheeseen. Suurin karsiutuja oli Venäjä. Finaalista karsiutuneista 17 maasta peräti 11 kuului kylmän sodan rautaesiripun itäpuolelle.

Vaisua ja yllätyksetöntä…

Toista semifinaalia leimasi vaisuus kisakatsomossa ensimmäiseen verrattuna. Kestomenestyjä Ruotsin Benjamin Ingrosso otti finaalipaikan odotetusti, mutta aika varovainen hänkin oli lehdistötilaisuudessa, kun häneltä tivattiin, tuleeko Ruotsille historian seitsemäs voitto.

-Tämä finaalipaikka on jo iso voitto, hän totesi.

Ruotsilla on ollut ongelmia esityksen valojen kanssa. Valot kieltämättä toivat kappaleeseen eloa. Nyt ongelmat pitäisi olla ratkaistu.

-En voi vaikuttaa siihen, jos valot eivät toimi. Esiinnyn siitä huolimatta, Ingrosso sanoi.

Finalistien lehdistötilaisuudessa nähtiin myös söpöä flirttailua, kun Norjan euroviisuvoittaja 2009 ja tämän vuoden edustaja Alexander Rybak sai puheenvuoron Australian viehättävän Jessica Mauboyn jälkeen.

-On kuin olisin herännyt juuri unesta. Eikö hän olekin enkeli, Rybak unelmoi katsoen pitkään vieressään istuvaa Mauboyta.

…paitsi Slovenia

Mielenkiintoisimman puheenvuoron piti Slovenian Lea Sirk, joka vihjasi itseironisesti, että olisi voinut vääntää paremmankin tekeleen kuin Hvala, Ne!

-Pidän biisistäni, mutta odotan kovasti, että kirjoitan seuraavan. Hiusten väriäni voin vaihtaa milloin tahansa, mutta tätä biisiä en.

Häneltä kysyttiin myös, millaista on olla nainen, joka tekee elektronista musiikkia.

-Yritän vain löytää hyvää groovea, kun olen koneella. En tunne muita naisia elektronisen musiikin parissa – enkä varsinkaan naisia elektronisen musiikin parissa Sloveniassa.

Toisesta semifinaalista finaaliin pääsivät paljastamisjärjestyksessä Serbia, Moldova, Unkari, Ukraina, Ruotsi, Australia, Norja, Tanska, Slovenia ja Hollanti.

Unkari jyräsi finaaliin hevillä, kun taas Hollanti ratsasti kantrilla.

Voittaja lienee ykkössemifinaalista

Olisi melkoinen ihme, jos joku toisen semifinaalin kappaleista voittaisi Euroviisut. Niin vaisu oli yleisö verrattuna tiistai-illan biletykseen.

Kun Kyproksen Eleni Foureira avasi ääntä Fuegon kertosäkeellä tiistaina media- ja fanitilaisuudessa, kaikki yhtyivät lauluun. Nyt kovin ruuhka oli uloskäynnin suunnalla.

Kaikki finalistit

Ensimmäisestä semifinaalista Albania, Bulgaria, Irlanti, Israel, Itävalta, Kypros, Liettua, Suomi, Tshekki ja Viro.
Toisesta semifinaalista Australia, Hollanti, Moldova, Norja, Ruotsi, Serbia, Slovenia, Tanska, Ukraina ja Unkari.
Suuret Britannia, Espanja, Italia, Ranska ja Saksa sekä viime vuoden voittaja Portugali.
Yhteensä 26 maata. Finaali alkaa lauantaina kello 22 Suomen aikaa.
Finaalista jäivät ulos Armenia, Azerbaidzan, Belgia, Islanti, Georgia, Kreikka, Kroatia, Latvia, Makedonia, Malta, Montenegro, Puola, Romania, San Marino, Sveitsi, Valko-Venäjä ja Venäjä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic