Uutiset

Kaikkia maastopalojen uhreja ei ehkä koskaan löydetä Kaliforniassa – lähes tuhat ihmistä on yhä kateissa

Maastopalo tuhosi Paradisen kaupungin Kaliforniassa.

Joitakin Kalifornian maastopalojen kuolonuhreja ei ehkä koskaan löydetä. Asiasta kertoivat uutistoimisto Reutersille maastopalojen uhreja etsivät.

Kaliforniassa on kärsitty osavaltion tuhoisimmista ja tappavimmasta maastopaloista.

Tähän mennessä on löydetty 77 ihmisen ruumiit Paradisen kaupungista ja sen ympäriltä. Kaupunki sijaitsee 130 kilometriä pohjoiseen Sacramentosta.

Lisäksi lähes 1 000 ihmistä on yhä kateissa palon jälkeen. Maastopalot tuhosivat yli 10 300 kotia.

– Meidän on käsketty etsiä niin hyvin kuin pystymme, mutta on mahdollista, ettemme löydä mitään jostakusta, vapaaehtoinen Trish Moutard sanoi Reutersille.

Moutard on etsinnöissä mukana koiransa kanssa.

Moutardin mukaan maastopalot ovat voineet tuhota ruumiit niin pahasti, etteivät edes koirat saa vainua niistä.

Kadonneiden määrä kasvoi nopeasti

Viranomaiset ovat kehottaneet asukkaita tarkistamaan kadonneiden ihmisten listat, jotta turvassa olevat voitaisiin poistaa listasta. Joidenkin nimet voivat olla listalla useaan kertaan. Tuhannet asukkaat ovat menettäneet kotinsa ja asuvat väliaikaismajoituksessa.

Nimet kadonneiden listalla lähes tuplaantuivat viidessä päivässä, kun pelastustyöntekijät ja poliisi päivittivät sinne saamansa nimet.

Samanlainen ilmiö tapahtui hurrikaanien Irman ja Michaelin jälkeen: kadonneiden määrä nousi yli 2 000:een, kun sukulaiset ja ystävät eivät saaneet kiinni läheisiään teleliikenneyhteyksien katkosten vuoksi.

Kadonneiden määrä kuitenkin väheni dramaattisesti seuraavien viikkojen aikana, kun ihmiset ilmoittivat viranomaisille olevansa turvassa. Lopullinen uhriluku Irman jälkeen oli 52 ja Michaelin 60.

Sammutus vie marraskuun loppuun

Moni Paradisessa kateissa oleva on iäkäs. Yksi heistä on 101-vuotias. Kaupungissa, jossa asui noin 27 000 ihmistä, asui paljon eläkkeelle jääneistä.

Suurin osa palosta kuolleista oli yli 60-vuotias.

Maastopalo nimeltä Camp fire alkoi Paradisen kaupungin lähellä 8. marraskuuta, ja se levisi hyvin nopeasti.

BBC:n mukaan useilla oli aikaa vain joitakin minuutteja valmistella lähtöä ja paeta.

Camp fire -palo roihuaa yhä, ja viranomaisten mukaan saattaa kestää marraskuun loppuun ennen kuin se on saatu täysin sammutettua.

– Tämä on musertavaa. Minulla ei ole sanoja kuvailla tätä, Butten piirikunnan sheriffi Kory Honea sanoi CNN:lle.

– Tämä on ennennäkemätöntä. Kenenkään ei ole tarvinnut (aiemmin) kohdata tämän suuruusluokan tuhoa ja valitettavasti kuolemaa. LM-FL

Uusimmat

Fingerpori

comic