Uutiset

Kaikkonen esittää laittomasti maassa oleville tiukemman valvonnan palautuskeskuksia

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mielestä nyt pitäisi harkita, tarvitaanko Suomeen tiukemman valvonnan palautuskeskuksia. Keskuksiin koottaisiin ne, jotka ovat laittomasti maassa ja kieltäytyvät poistumasta.

-Laittomasti Suomessa olevat on saatava pois maasta nykyistä nopeammin, Kaikkonen sanoi keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Savonlinnassa.

Kaikkosen mukaan on tärkeää, että viranomaiset tietävät, missä paperittomat ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ovat ja mitä ne tekevät.

Kaikkonen kertoi saaneensa Turun terrori-iskun jälkeen ihmisiltä paljon viestejä siitä, että turvallisuuden tunne horjuu ja osaa kansalaisista myös pelottaa.

-Ihmisten päällimmäinen odotus päättäjiä kohtaan on, että tehkää asioille jotakin.

Hallitus lisäsi jo kevään kehysneuvotteluissa poliisin, rajavartiolaitoksen ja suojelupoliisin määrärahoja.

-Voi olla perusteltua, että budjettiriihessä rahoitusta edelleen lisätään. Hallituksen on tätä huolellisesti punnittava.

Kaikkonen korosti myös tiedustelulakien uudistamista, jotta terrorismia ja muita turvallisuusuhkia voidaan torjua tehokkaammin.

-Kutsun eduskuntaryhmät heti syysistuntokauden alussa neuvottelemaan asiasta. Uudistusta ei voi enää vitkuttaa ja emme voi odottaa asiassa enää ensi vaalikauteen.

Kiintiöpakolaisten määrää Kaikkonen oli valmis kasvattamaan, jos pakolaispolitiikasta päästään Euroopassa kokonaisratkaisuun.

Asiasanat

Fingerpori

comic