Uutiset

Kainuun alueella todettu 13 koronatartuntaa – lähikontakteja ikäihmisten kanssa on vältettävä koko Kainuun alueella

Koronalle altistuneita on yli sata. Suurin osa uusista tapauksista on Kuhmossa.
Kainuussa on tapahtunut useita altistumisia koronalle. Ihmisiä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan testeihin matalla kynnyksellä. Kuva: Timo Marttila
Kainuussa on tapahtunut useita altistumisia koronalle. Ihmisiä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan testeihin matalla kynnyksellä. Kuva: Timo Marttila

Kainuussa on todettu tänään lauantaina kolmetoista koronatartuntaa ja yli sata altistumista.

Tartunnan saaneista kaksitoista on kuhmolaisia ja yksi tartunta on Kajaanista. Kainuun soten mukaan kaikki sairastuneet ovat aikuisia.

Yksi altistumispaikka on ollut Tuupalan koulu, joka sijaitsee Kuhmossa. Myös muissa Kainuun kunnissa on tapahtunut altistumisia.

Kainuun sosiaali- ja terveyspalveluiden eli Kainuun soten mukaan kaik­ki koulussa al­tis­tu­neet ihmiset on ta­voi­tet­tu eikä uusia koronatartuntoja ole ilmestynyt koulun piirissä.

Kolmisen sataa testiä vuorokaudessa

Kainuun alueella on viime viikkoina tehty koronatestejä kahdesta kolmeen sataa vuorokauden aikana. Ensimmäiset positiiviset tulokset ovat perjantailta, jonka myötä koronatapaukset ovat kasvaneet.

– Viik­ko­jen nol­la­tu­lok­set ja nyt pal­jas­tu­nut ry­päs ker­too, että kaik­ki hen­gi­tys­tieoi­rei­set ei­vät ole mah­dol­li­ses­ti tul­kin­neet oi­rei­taan ko­ro­nak­si ja ha­keu­tu­neet tes­tiin, Kainuun sosiaali- ja terveysyhtymän tiedotteessa todetaan.

Terveysviranomaiset kehottavat noudattamaan eritystä varovasuutta, jos tietää olleensa koronakaranteeniin määrätyn henkilön kanssa tekemisissä. Omaa vointia on hyvä tarkkailla. Koronatestiin on syytä hakeutua matalalla kynnyksellä.

Kainuun sote suosittelee välttämään lähikontakteja ikäihmisten kanssa seuraavan kahden viikon ajan koko Kainuun alueella.

Kuhmon kaupunki päättää uusista rajoituksista vielä viikonvaihteen aikana.

Koko maassa lauantaina on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Lauantaihin mennessä koko maassa on raportoitu yhteensä 8 049 koronavirustartuntaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti