Uutiset

Kaksi kiipeilijää kuoli Himalajan "Tappajavuorella", joka on tilastollisesti vaarallisempi kuin venäläinen ruletti – Toisen äiti kuoli lähivuorella aiemmin

Kokenut vuorikiipeilijäkaksikko yritti kiivetä Himalajan-vuoristoon kuuluvaa Nanga Parbat -vuorta, joka 8126 metriä korkea.
Italialainen Daniele Nardi, 42, on toinen Nanga Parbat -vuorella kuolleista vuorikiipeilijöistä. Kuva: Fotogramma/Ropi
Italialainen Daniele Nardi, 42, on toinen Nanga Parbat -vuorella kuolleista vuorikiipeilijöistä. Kuva: Fotogramma/Ropi

Kahden vuorikiipeilijän on vahvistettu kuolleen Nanga Parbat -vuorella Pakistanissa, The Guardian kertoo.

Italialainen Daniele Nardi, 42, ja britti Tom Ballard, 30, ehtivät ole kateissa kaksi viikkoa. Heistä kuultiin viimeksi 24. päivä helmikuuta.

Italian Pakistanin suurlähettiläs kertoi The Guardianin mukaan, että kaksikon ruumit löydettiin noin 5 900 metrin korkeudelta vuoren rinteeltä.

Lopullista kuolinsyytä ei tiedetä, mutta kaksikon selviytymismahdollisuuksia pidettiin hyvin pieninä jo viime viikolla, kun heihin ei saatu yhteyttä moneen päivään.

Toistaiseksi ei tiedetä, pystytäänkö kiipeilijöiden ruumiit tuomaan pois vuorelta, vai joudutaanko ne jättämään vuorelle.

Kokenut vuorikiipeilijäkaksikko yritti kiivetä Himalajan-vuoristoon kuuluvaa Nanga Parbat -vuorta, joka on maailman yhdeksänneksi korkein vuori.

Sillä on korkeutta 8 126 metriä, ja sitä pidetään yhtenä vuorikiipeilyn vaikeimmista huipuista.

Brittikiipeilijä Tom Ballardin äiti oli kuuluisa naiskiipeilyn pioneeri Alison Hargreaves.

Hargreaves kuoli noin 24 vuotta sitten Nanga Parbatin lähellä sijaitsevalla K2-vuorella, joka on maailman toiseksi korkein vuori Mount Everestin jälkeen.

Yli 20 prosenttia huipulle päässeistä kuolee

Nanga Parbat tunnetaan lempinimellä ”tappajavuori”.

Nimi johtuu siitä, että vuorella kuoli yli 30 ihmistä ennen kuin se onnistuttiin kiipeämään ensimmäistä kertaa.

Useampi kuin joka viides Nanga Parbatin huipulle päässyt vuorikiipeilijä on kuollut. Vuorelle kiipeäminen on siis tilastollisten todennäköisyyksien kannalta vaarallisempaa kuin esimerkiksi ”venäläisen ruletin” pelaaminen.

Suurin osa vuorella kuolleista on jäänyt lumivyöryyn.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti