Uutiset

Kaksikkoa epäillään poliisien ampumisten vuoksi lukuisista murhan yrityksistä – Kuulustelut määrä alkaa tänään

Porvoossa poliisien ampumisista epäiltyjä epäillään murhan yrityksistä myös sunnuntaisen takaa-ajon vuoksi.
Takaa-ajotilanne päättyi sunnuntai-iltana siihen, kun poliisi otti kaksi miestä kiinni Ikaalisissa. Miehiä epäillään lukuisista murhan yrityksistä. Kuva: Silja Viitala
Takaa-ajotilanne päättyi sunnuntai-iltana siihen, kun poliisi otti kaksi miestä kiinni Ikaalisissa. Miehiä epäillään lukuisista murhan yrityksistä. Kuva: Silja Viitala

Porvoossa poliiseja kohti ampuneita miehiä epäillään lukuisista murhan yrityksistä, tiedotti keskusrikospoliisi (KRP) tiistaina.

Poliisi otti sunnuntai-iltana takaa-ajon päätteeksi kiinni kaksi miestä epäiltynä poliisien ampumisesta. Miesten epäillään ampuneen kahta poliisia sunnuntain vastaisena yönä Porvoossa.

Teosta epäiltynä olevat miehet ovat syntyneet 1989 ja 1994. Heistä toinen on Ruotsin kansalainen. Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien tietojen mukaan miehet ovat veljekset. Epäillyistä molemmat ovat Ruotsin kansalaisia, mutta heistä toisella on myös Suomen kansalaisuus.

Poliisi ei ole vahvistanut miesten välistä perhesuhdetta.

Miesten vangitsemisvaatimus pitää jättää käräjäoikeudelle keskiviikon aikana.

Takaa-ajossa ammuttiin kohti poliiseja

Poliisi ei saanut miehiä kiinni sunnuntaina tapahtumapaikalta vaan myöhemmin samana päivänä Ikaalisissa. Takaa-ajossa poliiseja kohti ammuttiin, ja autoja vaurioitui. Henkilövahinkoja ei takaa-ajossa syntynyt.

Porvoon ammuskelussa loukkaantui kaksi poliisia. Toinen heistä on edelleen sairaalahoidossa mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

– Porvoon tapahtumien osalta poliisi epäilee miehiä kahdesta murhan yrityksestä, ja Tampereen seudulla sunnuntai-iltana tapahtuneen takaa-ajotilanteen osalta murhan yrityksistä ja lisäksi muun muassa törkeistä liikennelainsäädäntöön liittyvistä rikoksista, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho kertoo keskusrikospoliisin tiedotteessa.

Poliisi kertoo parhaillaan jatkavansa tapauksen tutkintaa. Huhta-ahon mukaan teosta epäiltyjä on määrä kuulustella tänään tiistaina.

Uusimmat

Fingerpori

comic