Uutiset

Kalastatorpalla odotellaan Trumpien lähtöä Mäntyniemeen – edessä on historiallinen kokouspäivä

Donald ja Melania Trumpin päivä Helsingissä käynnistyy vierailulla tasavallan presidentin Sauli Niinistön virka-asuntoon Mäntyniemessä. Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat Trumpit vastaan aamiaistapaamisella.

Trumpien lähtöä odotellaan parhaillaan hotelli Kalastajatorpan alueella, ja saattueen kulkuun liittyvät valmistelut ovat käynnissä.

-Alueella on muun muassa peitetty liikennemerkkejä aamulla, mutta Trumpien saattue ei ole vielä lähtenyt, kertoi Lännen Median kuvaaja Arttu Laitala kahdeksan jälkeen aamulla.

Trumpien on arvioitu lähtevän Kalastajatorpalta yhdeksän aikoihin tai hieman sen jälkeen.

Mäntyniemen tapaamisen jälkeen käynnistyy varsinainen huipputapaaminen Donald Trumpin ja Vladimir Putinin kesken. Presidentti Niinistö vastaanottaa ensin Putinin ja sen jälkeen Trumpin Presidentilinnassa yhden aikoihin päivällä.

Trumpin ja Putinin kahdenvälinen keskustelu käydään Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa. Tapaaminen jatkuu Peilisalissa työlounaalla, jolle osallistuu laajempi kokoonpano.

Laajemmalla kokoonpanolla käydyn keskustelun jälkeen Trump ja Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa.

Ennen työlounasta Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaavat. Myös ulkoministeri Timo Soini keskustelee päivän aikana Pompeon kanssa Presidentinlinnassa.

Huippukokousta seuraa Suomessa noin puolitoistatuhatta kansainvälisen median edustajaa. Luvussa eivät ole mukana suurvaltojen presidenttien omat viestintädelegaatiot.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic