Uutiset

Kalifornian maastopaloissa kadonneiden määrä hyppäsi yli 600:n

Pohjois-Kalifornian maastopalosta rajattu 40 prosenttia, tuuliolot jälleen huononevat viikonloppuna.
Palanut auto Pohjois-Kaliforniassa raivonneen Camp Firen maastopalon jäljiltä Butten piirikunnassa.

Kalifornian maastopalossa kadonneiden määrä yllättäen kaksinkertaistui torstai-iltana paikallista aikaa yli kuuteensataan. Aiemmin päivällä listalla oli ollut 297 henkilöä.

Samaan aikaan kuolonuhrien määrä Pohjois-Kalifornian Camp Firen maastopalosta nousi 63:een. Viikko sitten alkanut maastopalo Sierra-vuoriston juurella 280 kilometriä San Franciscosta pohjoiseen on yksi Yhdysvaltain historian tuhoisimmista maastopaloista.

Viranomaiset selittivät suurta kuolonuhrien määrää kovan tuulen lietsomien liekkien nopeudella ja alueen kasvillisuuden suurella kuivuudella. Liekit tuhosivat täysin 27 000 asukkaan Paradisen kaupungin.

Sheriffi Kory Honean mukaan kadonneiden lista elää jatkuvasti kun uusia nimiä lisätään ja vanhoja poistetaan. Listan ihmisiä joko löytyy elävinä tai sitten he ovat kuolleiden joukossa.

Yli 9 700 kotia tuhoutui maastopalossa torstaiyönä viikko sitten. Kaikkiaan tuli on tuhonnut liki 12 000 rakennusta. Jäljelle jäivät tuhkan peittämät rauniot ja karrelle palaneet autot.

50 000 ihmistä yhä evakossa

Liekit uhkaavat yhä tuhansia taloja ja 50 000 ihmistä oli yhä evakossa maastopalojen tieltä. Paikalla oli palomiehiä usein kaukaisistakin osavaltioista yrittämässä rajoittaa liekkien etenemistä.

Tuli on peittänyt alleen jo yli 56 600 hehtaaria. Torstaina palomiehet onnistuivat rajaamaan paloalueista 40 prosenttia. Evakuointimääräykset pystyttiin perumaan joiltakin alueilta lähellä Chicoa ja Forest Ranchia.

Tuuliolosuhteiden odotettiin kuitenkin jälleen huononevan viikonloppuna.

Torstai oli kiireinen päivä Pohjois-Kalifornian viranomaisille. Poliisit joutuivat selvittämään myös ampumatapausta evakuointialueella. Seurauksena oli yhden miehen ja kahden koiran kuolema. Toinen koirista oli poliisikoira.

Uusimmat

Fingerpori

comic