Uutiset

Kampin ammuskelun tapahtumakulku varmistuu pala palalta – Poliisin mukaan ampumiseen osallistui vain yksi mies

Poliisi selvittää yhä, mikä oli tarkka motiivi keskellä päivää Helsingissä sattuneessa ampumavälikohtauksessa. 32-vuotiasta miestä epäillään kolmesta murhan yrityksestä.
Helsingin Kampissa sattui ampumavälikohtaus keskellä iltapäivän vilkasta liikennettä. Pääepäilty otettiin myöhemmin kiinni Vantaalta. Kuva: Jussi Orell
Helsingin Kampissa sattui ampumavälikohtaus keskellä iltapäivän vilkasta liikennettä. Pääepäilty otettiin myöhemmin kiinni Vantaalta. Kuva: Jussi Orell

Poliisi vahvistaa, että Kampin heinäkuisessa ammuskelussa on vain yksi pääepäilty.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisista kertoo Lännen Medialle, että 32-vuotias mies, joka vangittiin heinäkuun lopussa, on ammuskelussa ainoa epäilty.

– Yksi henkilö on painanut liipaisinta, kertoo Larkio torstaina.

Aiemmin poliisi piti myös mahdollisena, että varsinaisessa ampumavälikohtauksessa olisi ollut osallisena myös muita.

– Tapahtumapaikan tilanne on ollut varsin kaoottinen. Ihmisiä on juossut ja tullut autoista ulos, Larkio kertoi vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen medialle.

Poliisi ei kuitenkaan ole poissulkenut sitä, että tapahtumien kulkuun liittyisi myös muita, vaikka varsinaiseen ampumiseen osallistui vain yksi mies.

Esitutkinta on muuten tapauksen osalta kesken. Larkio kertoo, että kaikkia asianosaisia on tutkinnan yhteydessä kuultu.

Mikä oli motiivi?

Kampin ammuskelu oli huomiota herättävä jo siksi, että se tapahtui Helsingin keskustassa iltapäivällä noin kello 16.

Päivä oli kirkas, ja liikennettä oli tapahtumapaikalla, Hietalahdenkadun ja Porkkalankadun risteyksessä, iltapäivällä paljon.

Ammuskelussa ammuttiin useita laukauksia. Kaksi ihmistä loukkaantui niin, että he joutuivat sairaalahoitoon. Poliisin mukaan kolmanteen henkilöön epäilty ampuja ei osunut.

Poliisi on kertonut, että epäilty ampuja ja uhrit tunsivat toisensa entuudestaan.

Larkio on myös kertonut, että ammuskelussa oli viitteitä suunnittelusta. Hän on myös kuvaillut ampumavälikohtausta uudentyyppiseksi rikollisuudeksi Suomessa.

Larkio on kertonut avaavansa myöhemmin sitä, mitä hän tarkoitti lausunnollaan.

Torstaina Larkio kertoi, että tapauksen tarkkaa motiivia edelleen selvitetään.

Epäilty toiminut rakennusalan yrittäjä

Poliisi otti kiinni epäillyn ampumisen jälkeen Vantaalta. Mies on syntynyt Kosovossa, ja hänellä on Suomessa rakennusalan yritys.

Yrityksen osoite sijaitsee Helsingin Pitäjänmäessä.

32-vuotias epäilty on edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä kolmesta murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Jutun syytteennostamisen määräpäivä on lokakuun 7.

Uusimmat

Fingerpori

comic