Uutiset

Kannabista kuljetettiin kilokaupalla Suomeen – päätekijälle vuosia vankeutta, vuokra-autojen arvotkin valtiolle

Miesjoukko on tuomittu usean vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin kannabiksen salakuljettamisesta Suomeen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi ratkaisunsa tänään perjantaina.

Miehet kuljettivat tuomion mukaan Suomeen yhteensä yli 70 kilogramman edestä kannabista. Huumausainetta kuljetettiin Suomeen henkilöautolla Torniosta ja laukuissa Ruotsin-laivalta marraskuun 2017 ja helmikuun 2018 välisenä aikana. Juttua tutki Tulli, joka arvioi aiemmin, että huumausaineen katukauppa-arvo oli noin 1,4 miljoonaa euroa. Huumetta tuotiin Turkuun ja Kaarinaan, ja osa oli jo myyty eteenpäin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kaikki syytetyt pääosin kiistivät syytteet, ja yksi syytetyistä vetosi siihen, että hänen kotoaan löytynyt noin 20 kilon kannabislasti oli huumeeksi kelpaamatonta.

Oikeus kuitenkin piti Tullin laboratorion tekemää analyysiä kyseisen kannabiksen THC-pitoisuudesta uskottavampana.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi päätekijänä Mikel Tushin neljästä törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä huumausainerikoksesta yhteensä 6 vuodeksi vankilaan. Huumeita Suomeen autolla kuljettanut kuriiri tuomittiin puolestaan törkeistä huumausainerikoksista kolmen vuoden vankeuteen.

Turussa asunut mies, jonka kotoa oli löydetty suuria määriä kannabista, tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen. Hänen vankeusrangaistustaan korotti se, että hänet oli jo tuomittu ehdolliseen vankeuteen aiemmin. Kaikkiaan tuomittuja oli kuusi, mutta heistä kolme sai pienemmän osallisuuden vuoksi lyhyemmät ehdolliset tuomiot. Yksi tuomittiin kannabiksen viljelemisestä kotona.

Vankeusrangaistusten lisäksi oikeus määräsi tekijöitä menettämään valtiolle rikoksen tuottamaa hyötyä tuhansien eurojen edestä.

Oikeus tuomitsi heitä myös korvaamaan valtiolle huumeiden kuljetuksessa käytettyjen kahden henkilöauton arvot, koska niitä oli käytetty rikoksentekovälineinä.

Itse Volvo-merkkisiä ei voitu tuomita valtiolle, koska ne oli vuokrattu. Tämän vuoksi oikeus määräsi korvattavaksi niiden arvot. Autoja oikeus piti yhteensä 70 000 euron arvoisina. Tuomio ei toistaiseksi ole saanut lainvoimaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic