Uutiset

Kannanottona valkoinen nauha - Palkintoehdokas Tommi Korpela: Louhimiehen tapaus tuli puskista

Kotimaisen elokuva-alan tärkeimpien palkintojen jakoa odotellaan paraikaa Jussi-gaalassa Kaapelitehtaalla Helsingissä. Paikalla juhlasalissa on ennätysmäisen suuri yleisö, kaikkiaan noin seitsemänsataa elokuva-alalla toimivaa.

Ainoastaan yksi puuttui punaiselle matolle tulijoiden joukosta: illan odotetuin vieras, ohjaaja Aku Louhimies.

Tällä viikolla elokuva-alaa kuohuttanut kohu naisnäyttelijöiden kohtelusta näkyi tilaisuudessa selkeästi.

Moni ohjaaja, näyttelijä ja gaalavieras tuli Kaapelitehtaan eteisaulan punaiselle matolle median eteen mustissa vaatteissa, valkoinen nauha käsivarressaan tai ranteessaan.

Punaiselle matolle tulivat valkoinen nauha käsivarressaan esimerkiksi näyttelijät Krista Kosonen, Laura Birn, Olga Temonen, Elena Leewe ja Milka Ahlqvist. Myös miehistä moni oli sitonut nauhan käsivarteensa.

Myös Korpelalla valkoinen nauha rinnassa

Myös Ikitie-elokuvan miespääosan saajaehdokas Tommi Korpela oli kiinnittänyt valkoisen nauhan rintapieleensä. Korpela oli sonnustautunut kokomustaan asuun.

Näyttelijä kertoi olleensa täysin yllättynyt Aku Louhimieheen kohdistuneesta rajusta kritiikistä, jonka mukaan ohjaaja on käyttänyt naisnäyttelijöitä kohtaan epäinhimillisiä metodeja.

-Minulle koko asia tuli kyllä puun takaa. Tapaus on surullinen. Se kertoo mies- ja naisnäyttelijöiden eriarvoisesta asemasta. Minulta ei ole koskaan pyydetty mitään lähellekään vastaavaa kuin naisilta, Korpela viittaa alastonkohtauksiin.

Korpela sanoo saaneensa osakseen pelkästään asiallista, kunnioittavaa kohtelua.

-Minua ei ole koskaan produktioissa kiusattu. Päinvastoin olen saanut työrauhaa ja tilaa melskata kehässä.

Juhlailta jännittää myös näyttelijää

Omaa ehdokkuuttaan Ikitie-elokuvan palkittujen joukossa Korpela myönsi odottavansa jännittyneenä.

-Hyvillä fiiliksillä tässä ollaan, vaikka tietysti jännittää. Takana on ainutlaatuisen korkeatasoinen elokuvavuosi. Siitä täytyy olla iloinen.

Historiallisten elokuvien kovaa nostetta Korpela pitää Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ansiona.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic