Uutiset

Kansainväliset viisutoimittajat epäilevät Suomen voittoa: "Tulokset voivat yllättää kaikki"

Lissabonissa Suomen viisuedustaja Saara Aalto on ollut tällä viikolla toimittajien ja viisufanien suosiossa. Mihin tahansa hän meneekin, saa hän jakaa yhteiskuvia ja nimikirjoituksia. Esimerkiksi torstai-illan harjoitusten jälkeen Aalto oli yksi illan suosituimpia kuvauskohteita.

Tästä huolimatta Suomi ei kuulu tänäkään vuonna viisujen ennakkosuosikkeihin.

Vedonlyöjät uskovat Saara Aallon pääsevän finaaliin, mutta voittotaisteluun Suomen ei uskota yltävän.

Aalto kilpailee tiistain ensimmäisessä semifinaalissa, jonka ennakkosuosikkeja ovat Israel, Viro ja Tshekki.

”Sijoitus häntäpäässä”

Englantilainen viisufani ja viisu-uutissivusto Escxtran toimittaja Nathan Waddell pitää Suomen mahdollisuuksia vähäisinä, sillä ensimmäisen semifinaalin taso on niin korkea.

-Vaikka Saara on ammattimainen esiintyjä ja hänellä on useiden vuosien kokemus, tässä vaiheessa Suomen täytyy toivoa lähinnä vain sitä, että maa pääsee finaaliin. Ensimmäinen semifinaali tulee olemaan erittäin vahva, ja tulokset voivat yllättää kaikki, Waddell toteaa.

Hän kertoo olevansa itse Saara Aallon fani. Hänen mielestään Monsters-esitys ei kuitenkaan kerro Aallon tai kappaleen tarinaa tarpeeksi hyvin.

-Uskon, että jos Suomi pääsee finaaliin, on sijoitus mahdollisesti häntäpäässä, Waddell veikkaa.

”Kymmenen kärkeen”

Yhdysvaltalainen Alesia Michelle suhtautuu Suomen mahdollisuuksiin luottavaisemmin.

-Uskon, että Suomella on mahdollisuus menestyä tänä vuonna. Saaran esitys jää varmasti ihmisten mieleen, Michelle sanoo.

Hän kehuu erityisesti Saaran lauluääntä ja esityksen puvustusta.

Michelle uskoo, että Suomi voi olla helposti finaalin kymmenen kärjessä, mutta voittajana ei hänkään Suomea näe.

-Tämä vuosi on vain niin tasokas. Vaikka Suomen kappale on hyvä, en usko että se riittää voittoon asti tänä vuonna.

”Yksi parhaista laulajista”

Aallon uraa X Factorista asti tiiviisti seurannut brittitoimittaja Benny Royston sanoo, että Saara Aalto on yksi kilpailun parhaista laulajista ja se voi auttaa häntä menestymään.

Hän ei pidä Suomen voittoa mahdottomana, mutta arvioi, että Monsters voi jäädä muiden, nopeampitempoisten kappaleiden varjoon.

-Olisi kuitenkin hauska nähdä Suomen voittavan hirviöillä jälleen, Royston sanoo.

Suomen finaalipaikkaa hän pitää kuitenkin varmana.

-Olisin järkyttynyt, jos Saara ei pääse finaaliin. Finaalissa sijoitus riippuu siitä, millaisen esiintymisnumeron Suomi saa. Mahdollisuuksia on jopa neljän parhaan joukkoon, Royston arvelee.

Kisa alkaa tiistaina

Eurovision laulukilpailun ensimmäinen semifinaali kisataan tiistaina, 8. toukokuuta klo 22. Saara Aalto on mukana esiintymisnumerolla 15. Naapurimaista tässä semifinaalissa on mukana vain Viro.

Toinen semifinaali käydään torstaina 10. toukokuuta klo 22.

Kummastakin semifinaalista pääsee finaaliin kymmenen maata. Näiden 20 lisäksi finaalissa nähdään Euroviisujen viisi suurta rahoittajamaata eli Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska, Saksa sekä isäntämaa Portugali.

Kilpailun voittaja selviää lauantaina 12. toukokuuta klo 22 alkavassa finaalissa. Euroviisujen voittajaksi veikataan etukäteen Israelia, Norjaa tai Ranskaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic