Uutiset

Kansalaisjärjestö: Maailman miljardöörien hallussa enemmän varallisuutta kuin yli puolella maapallon väestöstä

Yksityiskohtana raportissa mainitaan, että maailman 22 rikkainta miestä hallitsee suurempaa omaisuutta kuin kaikki Afrikan mantereen naiset yhteensä. Kuva: EPA

Maailman miljardööreillä on hallussaan enemmän varallisuutta kuin 60 prosentilla maapallon muusta väestöstä, laskee kansalaisjärjestö Oxfam.

Järjestön mukaan miljardöörien määrä on tuplaantunut kuluneen vuosikymmenen aikana. Maailman rikkaimpiin lukeutuu nyt noin 2  150 ihmistä.

Yksityiskohtana raportissa mainitaan, että maailman 22 rikkainta miestä hallitsee suurempaa omaisuutta kuin kaikki Afrikan mantereen naiset yhteensä.

–  Kuilua rikkaiden ja köyhien välillä ei voi tilkitä ilman tietoista, eriarvoisuutta purkavaa politiikkaa, sanoo Oxfamin Intian-toimintoja johtava Amitabh Behar.

Eriarvoisuus koskeekin järjestön mukaan erityisesti naisia ja tyttöjä, joiden kontolle kaatuu suurin osa palkattomasta hoivavastuutyöstä.

Oxfamin raportin mukaan maailmanlaajuisesti 42 prosenttia naisista ei saa hoivavastuun takia itselleen palkkatyötä. Miehistä samassa tilanteessa on kuusi prosenttia.

Kehitysyhteistyöjärjestö Oxfam julkaisee perinteisesti globaaliin eriarvoisuuteen keskittyvän raporttinsa ennen Davosin talousfoorumin alkua. Maailman talousfoorumi alkaa Sveitsissä tiistaina.

Järjestö käyttää raporttinsa pohjana Forbes-lehden ja sveitsiläispankki Credit Suissen dataa. Se on kuitenkin saanut tulkinnoistaan myös kritiikkiä joiltakin taloustieteilijöiltä.

Uusimmat

Fingerpori

comic