Uutiset

Kansalaispuolue ihmettelee Väyrysen väitteitä: "Ei ole lainapäätöstä eikä velkakirjaa"

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen sanoo, ettei puoluehallitus ole tehnyt yhtään lainapäätöstä eikä ole olemassa velkakirjaa, jolla puolue olisi lainannut varoja Paavo Väyryseltä tämän tukiyhdistyksen kautta kuten tämä väittää.

Puolueen tilinkäyttöoikeus Väyrysellä on Kilpeläisen mukaan ollut 7. helmikuuta saakka.

Kansalaispuolue järjesti keskiviikkona Helsingissä tiedostustilaisuuden, jossa sen piti selvittää Väyrysen erottamiseen puolueesta johtaneita tapahtumia. Sen johto väisteli kuitenkin asiaa koskevia kysymyksiä vetoamalla siihen, että juristeille annetaan työrauha.

Kilpeläisen mukaan kansalaispuolue ei ole osallistunut vielä yksiinkään vaaleihin eikä voi mitenkään olla Väyrysen presidentinvaalikampanjan maksumies.

Eduskuntavaaleja varten kansalaispuolue on perustanut rekisteröimättömät osastot Manner-Suomen vaalipiireihin. Jäseniä puolueessa on 30 ja kannatusjäseniä 3 000.

Helsingin käräjäoikeus päätti Väyrysen vaatimuksesta keskiviikkona määrätä keskeytettäväksi kansalaispuolueen puoluehallituksen ja puoluekokouksen viime lauantaina tekemien päätösten täytäntöönpanon. Toimeenpanon keskeyttäminen koskee myös päätöstä, jolla Väyrynen erotettiin puolueesta.

Jo aiemmin täytäntöönpanokieltoon on määrätty 20. helmikuuta pidetyn hallituksen kokouksen päätökset, jossa puolueesta erotettiin tiettävästi kymmenkunta Väyrystä tukenutta jäsentä.Väyrysen mukaan puolueessa on käynnissä vallankaappaus.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic