Uutiset

Kansalaispuolueen puheenjohtaja: Väyrysellä tilinkäyttöoikeus, kyse merkittävien summien väärinkäytöstä

Kansalaispuolueen puoluehallitus päätti lauantaiaamun kokouksessaan erottaa puolueen perustajan ja Euroopan parlamentin jäsenen Paavo Väyrysen puolueesta. Kansalaispuolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen mukaan Väyrynen sai tiedon erottamisesta heti avustajansa välityksellä. Väyrynen oli myös kutsuttu puolueen yleiseen kokoukseen Ouluun tänään, mutta hän ei tullut paikalle.

Kilpeläinen sanoo, että Väyrysen erottamiseen johti monta erillistä asiaa, jotka ovat vieneet luottamuksen.

-Kansalaispuolue ei voi hyväksyä, että Paavo Väyrynen pyrkii toisen puolueen puheenjohtajaksi.

Pyrkimällä toisen puolueen, keskustan puheenjohtajaksi Väyrynen on Kilpeläisen mukaan vahingoittanut kansalaispuoluetta.

Väärinkäytöksistä lisää tietoa ensi viikolla

Väyrysen taloudelliset väärinkäytökset selvisivät kansalaispuolueelle jokin aika sitten. Kilpeläinen sanoo, että Väyrysellä on ollut useita viikkoja aikaa korjata tilanne, mutta hän ei ole ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin.

-Useita kehotuksia on annettua.

Kansalaispuolueen lähettämässä tiedotteessa sanotaan, että Väyrysen erottamisen taustalla on tilinkäyttöön liittyviä väärinkäytöksiä ja vaaliraharikkomus.

Kilpeläinen sanoo, että kyse on presidentinvaalien vaaliraharikkomuksesta, mutta ei määrittele tarkemmin millaisesta rikkomuksesta on kysymys. Hän vetoaa puoluehallituksen sisäisiin asioihin. Taloudellisten väärinkäytöksien suuruutta Kilpeläinen ei kerro, mutta sanoo summien olevan merkittäviä. Puolue aikoo kertoa lisää Väyrysen taloudellista väärinkäytöksistä ensi keskiviikon tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Väyrysellä on ollut puolueen perustajana kansalaispuolueen tilinkäyttöoikeus. Hän toimi myös kansalaispuolueen puheenjohtajana viime heinäkuuhun asti.

Kansalaispuolue jatkaa eteenpäin

Kilpeläisen mukaan Väyrysen erottaminen ei vaikuta kansalaispuolueen tulevaisuuteen.

-Kansalaispuolue jatkaa Suomen itsenäisyyttä puolustavana vahvana voimana ja kansalaispuolue menee voimakkaasti eteenpäin. Rakennettu Suomen 12 vaalipiiriin osastot ja ihmisiä on tulossa voimakkaasti mukaan.

Puoluehallitus pitää valitettavana ja surullisena, että Paavo Väyrynen ei ole sitoutunut perustamansa puolueen kehittämiseen. Kansalaispuolue toivottaa Paavo Väyryselle menestystä hänen omissa pyrkimyksissään ja lähettää terveiset keskustan puheenjohtaja Juha Sipilälle: ”Keskustassa ollut ongelma Väyrysen kaksoisjäsenyydestä on tullut näin ratkaisua. Kansalaispuolueessa ratkaisemme asiat. Voitte hyvillä mielin käydä vaalikamppailua keskenänne.”

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic