Uutiset

Kansalaistori täyttyi jälleen sateenkaarevista joukoista

Helsinki Pride -kulkue käynnistyi tänään lauantaina kello 13 Helsingin Kansalaistorilla. Mukana kulkueessa oli myös liuta viranomaistahojen edustajia kuten Opetushallitus, Kela, ja Poliisihallitus.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Prideen virkapuvussa osallistunut poliisitarkastaja Måns Enqvist edusti yhdenvertaisuusvaltuutetun rekassa koko poliisikuntaa.

-Meidän oli tarkoitus osallistua jo viime vuonna, mutta aikataulullisesti se ei ollut mahdollista, Enqvist kommentoi juuri ennen kulkueen alkua.

 

[image orderno=”2″][/image]

 

Enqvist perusteli poliisin osallistumista muun muassa sillä, että hän näki Helsinki Priden hyvänä mahdollisuutena päästä dialogiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kanssa.

Enqvistin on mukaan poliisin osallistumisessa oli kyse myös kasvaneesta huolesta vähemmistöryhmiin kohdistuvia viharikoksia kohtaan.

-Huolestuttavaa on se, että ihmiset eivät ilmoita heihin kohdistuneista viharikoksista, koska he ajattelevat, että poliisi ei kuitenkaan tee asialle mitään, Enqvist totesi.

 

[image orderno=”3″][/image]

 

Yhdenvertaisvaltuutettu Kirsi Pimiä kutsui rekkaansa mukaan myös muita viranomaistahojen edustajia, mutta osa heistä kieltäytyi kutsusta. Kieltäytyjien joukossa olivat muun muassa maahanmuuttovirasto ja Puolustusvoimat.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja Jan Engström perusteli päätöstä sillä, että Puolustusvoimat edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa tehokkaammin arjessaan.

-Lähdemme siitä, että kaikkia kohdellaan yhdenvertaisesti. Koulutamme meidän henkilökuntaamme ja muistutamme siitä, että asiaton kielenkäyttö ja syrjintä eivät ole sallittuja, ja niihin pitää puuttua, jos sellaista esiintyy.

 

[image orderno=”4″][/image]

 

Engströmin mukaan ihmisoikeuksien puolustaminen ei ole Puolustusvoimien lakisääteinen tehtävä, mutta se on arvo, johon puolustusvoimat sitoutuu. Puolustusvoimat ei siis osallistu Pride-kulkueeseen, koska se keskittyy ydintehtäväänsä, joka on Suomen sotilaallinen puolustaminen.

-Toki me puolustamme kaikkia suomalaisia kriisitilanteessa.

Vuosi sitten Helsinki Priden kulkue keräsi matkaansa ennätykselliset 35 000 osallistujaa. Tänäkin vuonna järjestäjät ovat varautuneet vähintään yhtä suureen kävijämäärään.

Kulkue lähti Helsingin Kansalaistorilta kello 13 ja eteni siitä kohti Kaivopuistoa.

 

[image orderno=”5″][/image]

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic