Uutiset

Kansallismieliset puolueet kokoilevat voimiaan uudeksi ryhmäksi Euroopan parlamenttiin – Perussuomalaiset mukana

Perussuomalaiset on antanut tukensa uuden ryhmän perustamiselle Euroopan parlamenttiin. Kuva: pekka karhunen
Perussuomalaiset on antanut tukensa uuden ryhmän perustamiselle Euroopan parlamenttiin. Kuva: pekka karhunen

Nationalistiset ja maahanmuuttovastaiset puolueet suunnittelevat kokoavansa voimiaan toukokuun parlamenttivaaleihin.

Neljän parlamenttiryhmän edustajat kertovat maanantaina luovansa uuden ryhmän ravistelemaan Euroopan Unionia. Perussuomalaisten lisäksi asialle ovat antaneet tukensa puolueet Saksasta, Italiasta ja Tanskasta.

– Haluamme uudistaa Euroopan unionia ja Euroopan parlamenttia tuhoamatta niitä. Haluamme tuoda radikaaleja muutoksia, sanoin Saksan euroskeptisen puolueen Alternative for Germanyn AfD:n puhemies Joerg Meuthen.

Meuthen kertoi maanantaina toimittajille, että Euroopan parlamentin uutta ryhmää kutsuttaisiin Euroopan kansalaisten ja kansojen liitoksi (European Alliance for People and Nations). Aluksi siihen kuuluisi ainakin kymmenen puoluetta.

Maanantain tapahtuman järjesti Italian varapääministeri Matteo Salvini, joka johtaa oikeistolaista Pohjoinen liitto -puoluetta.

Euroopan suvereniteettipuolueilla on yhteisiä ideologisia tavoitteita. He pyrkivät hillitsemään havaitsemaansa EU:n liberaalia suuntaa ja palauttamaan valtaa jäsenvaltioille.

Puolueilla on kuitenkin hyvin erilaisia ajatuksia taloudesta ja sosiaalipolitiikasta. Se on tehnyt yhtenäisen ryhmän muodostamisen hyvin vaikeaksi Euroopan parlamentissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic