Uutiset

Kansanedustaja Kaj Turusen loikkaus velloo Twitterissä: aihetunniste #loikkaus vaihtui #hallituskriisiksi

Kun sinisten puheenjohtaja Simon Elo twiittasi tiistaina puolenpäivän aikaan‏ kansanedustaja Kaj Turusen siirtymisestä puolueen riveistä kokoomukseen, twitterissä nousi hashtag #loikkaus. Pikaisten ja lyhyiden viestien maailmassa käänteet ovat nopeita.

Simon Elo totesi viestissään, että ”hallituksen sisäinen luottamus on vaakalaudalla”.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo vastasi Elolle ja Kaj Turuselle lohduttavalla pikaviestillä: ”Pääasia varmasti kuitenkin on, että ei siirtynyt oppositioon. Eiköhän me tästäkin selvitä”.

Ymmärrystä löytyi myös tuoreen Liike nyt -ryhmän johtohahmolta Mikael Jungnerilta: ”Kaj Turunen on minusta hyvä tyyppi. Tehtiin yhdessä monia hankkeita ja projekteja viime kaudella. Ei hirveästi välittänyt puoluerajoista. Sellainen startup-henkinen kansanedustaja. Harvinainen tapaus”.

Hyvin pian aihetunniste #loikkausta alkoi syrjäyttää #hallituskriisi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä twiittasi ”Sinisten puoluesihteeri Torvinen on väläyttänyt hallituskriisiä ja siniset kokoontuvat ylimääräiseen kokoukseen. Uudet vaalit? #siniset #kokoomus #hallituskriisi”.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari alleviivasi viestillään, että ”hallituspuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja on ilmoittanut Sipilän hallituksen sisäisen luottamuksen olevan vaakalaudalla”.

-Uutisten mukaan siniset pohtivat jopa hallituksesta eroamista. Sipilän hallitus on toimintakyvytön. #hallituskriisi, niittasi Kari twiitissään.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo löi löylyä kiukaalle: ”No niin Siniset, mikä ihme teitä enää pidättelee? Kaatakaa sote”.

Sdp:n kansanedustaja Mika Kari murjaisi puolestaan, että ”Kokoomus on syönyt hallituskumppaneiltaan tähän asti vain kannatusta. Nyt meni jo sotilas. #turunen #shakki #hallituskriisi.”

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto rummutti myös hallituskriisiä twiitillään: ”Eduskunnassa viedään läpi kiireellä ihmisten kannalta isointa uudistusta ikinä ja hallitus natisee liitoksistaan. Totuus on, ettei Sipilän hallituksella ei ole enää uskottavuutta viedä valinnanvapausmarkkinamallia eteenpäin. Jos tämä ei ole hallituskriisi, niin mikä on? #sote.”

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti