Uutiset

Kansanedustaja suomii armeijan ruokakokeiluja: Kohta rämmitään proteiinipatukan voimalla.

Jatkossa metsiä rämmitään siis proteiinipatukoiden ja pähkinöiden voimalla, kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.) toteaa.

Puolustusvoimissa on menossa edelleen kokeilu, jossa varusmiehille tarjotaan kasvisruokaa kahtena päivänä viikossa ilmastollisista ja terveydellisistä syistä. Kokeilun on määrä päättyä marraskuun lopussa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) otti asiaan kantaa kesällä Lännen Mediassa todeten, ettei armeija marssi linssikeiton tai kukkakaalipirtelön voimalla.

– Puolustusministerin mukaan kokeilu on jo nyt osoittautunut epäonnistuneeksi, sillä varusmiehet ovat äänestäneet jaloillaan kasvisruokapäivinä. Sotilaskodin pizzat ja munkit ovat tehneet kauppansa ja varuskuntaruokalan kasvisruoat ovat täyttäneet lähinnä biojäteastioita, kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.) toteaa.

Hänen mukaansa on selvää, että kasarmiolosuhteissa kokeilu ei toimi, kun vaihtoehtoja on tarjolla.

– Valinnanvapaus on oikein, pakottaminen harvoin toimii. Leiriolosuhteissa kuitenkin pitää pärjätä sillä, mitä saa.

Seuraavassa kokeilussa puolustusvoimat aikoo korvata tuhannen varusmiehen leirilounaan pussiruoalla.

– Jatkossa metsiä rämmitään siis proteiinipatukoiden ja pähkinöiden voimalla. Ei vaadi kummoisiakaan ennustajan lahjoja olettaa, että varusmiehet tuovat enenevissä määrin omia karkkipussejaan ja muita naposteltavia leireille, Ronkainen pohtii. LM-FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic