Uutiset

Kansanradion suurin kuuntelijoita kohahduttanut muutos tapahtui 2004, kun tunnuslaulu vaihtui

Vuodesta 1979 tosikoita ja veitikoita viihdyttäneen ja kiihdyttäneen Yleisradion Kansanradion suuruuden vuodet osuivat sen alkutaipaleelle.

Tuomo Tavin ja Seija Walliuksen toimittamaa Kansanradiota kuunteli ohjelman alkuvuosina yli miljoona ihmistä.

Kansanradio ei enää yllä vastaaviin lukemiin, joskin aikakin on erilainen. Kansanradion alkuvuosina suomalaisista kuuntelijoista kilpaili kaksi radiokanavaa.

Vaikka erilaisia radiokanavia on nykyään kymmeniä, kuuntelee Kansanradion sunnuntailähetystä yhä yli 400 000 kuuntelijaa.

Kansanradion perusfilosofia ei ole aikojen saatossa muuttunut. Yleisönosastotyyppisen radio-ohjelman keskiössä ovat kansalaisten puhelut ja viestit, jotka käsittelevät usein yhteiskunnallisia epäkohtia ja arki-elämän ongelmia.

”Kuuntele minua, kuuntelen sinua”

Radio-ohjelman historian radikaalein muutos taidettiin kokea vuonna 2004, kun Yleisradion sekakuoron esittämä ”Kuuntele minua, kuuntelen sinua – ääni kun on, nyt Kansanradion!” -tunnuslaulu vaihtui Tomi Malmin säveltämään ripeään polskaan.

-Soitamme vanhaa tunnaria joskus erikoistapahtumissa. Se on hieno ja harras, mutta aikansa lapsi. Itse laulun ideahan on meillä yhä käytössä, me kuuntelemme soittajia. Sen edellytämme, että jos he eivät meitä kuuntele, niin ainakin toisia soittajia, toteavat Kansanradion nykyiset toimittajat Jaana Selin ja Olli Haapakangas.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic