Uutiset

Käräjäoikeus antaa tuomionsa Turun joukkopuukotuksesta tänään – oliko kyseessä terrori-isku vai ei?

Varsinais-Suomen käräjäoikeus kertoo perjantaina, minkälaisen tuomion Turun joukkopuukotuksen tekijä Abderrahman Bouanane saa. Ydinkysymyksenä on se, oliko kyseessä terrori-isku? Saako Bouanane tuomion syytteiden mukaisesti terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhanyrityksistä vai tapoista, kuten puolustus on esittänyt.

Puolustuksen arvion mukaan kyseessä olisivat olleet ennemmin tapot ja tapon yritykset kuin terrorimurhat ja niiden yritykset, vaikka Bouanane on oikeuskäsittelyn aikana itse sanonut toimineensa terroristisessa tarkoituksessa.

Yhtenä arvioitavana seikkana on se, pyrkikö Bouanane aiheuttamaan pelkoa väestön keskuudessa.

Syyttäjien mukaan surmatyöt ja ihmisiä haavoittaneet iskut veitsellä olivat raakoja ja julmia ja että ne olisi tehty vakaasti harkiten. Tekotapa oli syyttäjien mukaan omiaan aiheuttamaan pelkoa.

Puolustuksen mukaan verityöt olisi tehty ennemmin tunnekuohun tapaisen tilan vallassa kuin vakaasti harkiten ja suunnitellen.

Bouananen hyökkäyksessä kuoli kaksi ihmistä ja kahdeksan loukkaantui. Suuri osa uhreista oli naisia. Syyttäjien mukaan uhreja olisi ollut enemmän ilman takaa-ajajia.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus istui kevään aikana noin 80 tunnin ajan Turun joukkopuukotukseen liittyvän oikeuskäsittelyn takia. Käsittely järjestettiin turvallisuussyistä Turun vankilan istuntosalissa.

Jos jokin osapuoli on tuomioon tyytymätön, siitä voi valittaa hovioikeuteen.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti