Uutiset

Käräjäoikeus vangitsi tässä vaiheessa yhden törkeästä rahanpesusta – toinen Paraisilla kiinniotettu vielä käsittelyssä

Vuonna 1982 syntynyt venäläismies peitti kasvonsa vangitsemisoikeudenkäynnissä. Vieressä asianajaja Tuomas Sunnari.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus päätti tiistaina vangita vuonna 1982 syntyneen venäläisen miehen törkeästä rahanpesusta epäiltynä. Käräjäoikeus käsittelee vielä iltapäivällä vuonna 1967 syntyneen virolaisen miehen mahdollista vangitsemista.

Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Vangitsemisoikeudenkäynti on tuomioistuimessa järjestettävä tilaisuus, jossa vaaditaan rikoksesta epäiltyä vangitsemisvaatimuksen mukaisesti vangiksi. Useimmiten vangitsemista vaatii jutun tutkintaa johtava poliisi.

Keskusrikospoliisi oli toimittanut vangitsemisvaatimukset oikeudelle maanantaina iltapäivällä.

Henkilöitä vaadittiin vangittaviksi epäiltyinä törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta syytä epäillä -perusteella. Henkilöt ovat tutkinnan kohteena olevan yrityksen työntekijöitä. On todennäköistä, että kyseessä on Airiston Helmi -niminen yritys, mutta poliisi ei ole tätä vahvistanut.

Talousrikostutkintaan liittyvät laajat kotietsinnät päättyivät sunnuntaina illalla Paraisilla. Krp:n mukaan tutkinta jatkuu kuulusteluilla ja kotietsinnöissä takavarikoidun materiaalin läpikäynnillä.

Tutkinnan ennakoidaan kestävän ainakin ensi kevääseen asti, koska poliisilla on paljon tutkittavaa materiaalia.

Suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä, ja yrityksen epäillään käyttäneen pimeää työvoimaa kiinteistöjen rakentamisessa. Esitutkinnassa epäillään muun muassa törkeää rahanpesua, törkeää veropetosta ja törkeää työeläkevakuutusmaksupetosta.

Uusimmat

Fingerpori

comic