Uutiset

Kärki ja Kaija tenttaavat puolueiden puheenjohtajia – He joutuvat seisomaan 1,5 tuntia Porin torilla

Kiperät aiheet ja tuleva vaalivuosi saavat todennäköisesti eduskuntapuolueiden puheenjohtajat keskustelemaan vireästi Porin torilla. Yhdeksän puolueen puheenjohtajat ovat mukana illalla suorana nähtävässä Suomi-Areenan puheenjohtajatentissä.

Porin torille rakennetulla lavalla seisovat keskustan Juha Sipilä, kokoomuksen Petteri Orpo, sinisten Sampo Terho, sdp:n Antti Rinne, perussuomalaisten Jussi Halla-aho, vihreiden Touko Aalto, vasemmistoliiton Li Andersson, rkp:n Anna-Maja Henriksson ja kristillisdemokraattien Sari Essayah.

-Puheenjohtajat eivät pääse istumaan puolentoista tunnin lähetyksen aikana, tuottaja Antti Mälkönen kertoo.

He ovat koko tentin ajan korkeiden pöytien ääressä. Syynä on tila. Torille rakennetulla lavalla ei ole samanlaisia olosuhteita kuin isossa televisiostudiossa.

Tentin vetävätMTV:n uutistoimittajat Jussi Kärki ja Juha Kaija.

Teemoina ovat Mälkösen mukaan ensi vuoden vaalit, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sote, Saksa ja EU-politiikka sekä kansainväliset asiat, muun muassa maahanmuutto.

Mälkönen ei paljasta etukäteen, onko luvassa jotain muuta kuin kysymyksiä ja väittelyä. Sen hän sanoo, että yleisökysymyksiä ei ole tulossa. Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin kyselty, mihin puheenjohtajilta pitäisi saada vastaus.

-Toivomme torille paljon yleisöä.

Keväällä järjestetään eduskuntavaalit ja Euroopan parlamentin vaalit. Maakuntavaaleistakin on puhuttu.

SuomiAreena: Puheenjohtajatentti, MTV3 klo 22.30

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic