Uutiset

Kärsämäki antoi potkut rehtori Tuomo Pesoselle häirinnän vähättelystä – "Toivottavasti saavat uuden hyvän rehtorin"

Kärsämäen Frosteruksen peruskoulun rehtori Tuomo Pesosen virkasuhde on purettu. Kärsämäen kunnanhallitus teki päätöksen maanantain kokouksessaan yksimielisesti. Rehtori oli verrannut seksuaalista häirintää kouluruokaan ja käyttänyt alatyylisiä ilmaisuja.
Seksuaalista häirintää vähättelevät haastattelukommentit toivat potkut Kärsämäen Frosteruksen peruskoulun rehtorille Tuomo Pesoselle.

Kärsämäen kunnanhallitus purki Frosteruksen peruskoulun rehtorin Tuomo Pesosen virkasuhteen maanantain kokouksessaan. Pesonen oli ollut hyllytettynä tehtävästään kunnanhallituksen kokoukseen asti.

– Tuli potkut, se ei ole yllätys, mutta ne tulivat kaikkein raaimmalla tavalla, mitä työnantaja pystyy tekemään. Toivottavasti he saavat uuden hyvän rehtorin, sanoi Pesonen tuoreeltaan Lännen Medialle.

Potkujen perusteina olivat kunnanhallituksen mukaan pitkään jatkunut rehtorille sopimaton käytös ja 11.9. ilmennyt seksuaalisen häirinnän vähättely.

Pesonen oli kommentoinut Ylen MOT-ohjelmalle seksuaalista häirintää koulussa tavalla, joka ylitti kunnan päättäjien sietokynnyksen.

Hän oli verrannut seksuaalista häirintää kouluruokaan, joka pitää vain kestää. Lisäksi hän käytti alatyylistä ilmaisua kertoessaan, mitä miespuolisella tekee mieli.

Kunnanhallitus perusteli useilla seikoilla

Kärsämäen kunnanhallitus perusteli päätöstään sillä, että vanhemmat voivat lähettää lapsensa turvallisin mielin kouluun. Kiusaamista ja häirintää ei hyväksytä missään muodossa.

Kärsämäen koulussa on tehty ja jatketaan kiusaamista ja häirintää ehkäisevää työtä opettajien ja viranomaisten voimin.

Virkasuhteen purkamisella viestitään myös sitä, ettei rehtori voi käyttää alatyylistä ilmaisua julkisesti. Rehtorilta edellytetään esimerkillistä käytöstä.

”Se joka ei tee yhtään mitään, ei sille mitään satu”

Tuomo Pesonen myöntää tehneensä virheen, mutta hänen mielestään virheen seuraukset ovat suhteettomat.

– Se, joka ei tee yhtään mitään, ei sille mitään satu, hän toteaa.

Pesosta kuultiin tapauksesta, mutta hänen mukaansa päätös kohtalosta oli jo tehty ennen kuulemista. Pesosen mukaan perusopetukseen ei ole satsattu.

Pesonen ei ole vielä päättänyt, riitauttaako hän virkasuhteen purkamisen.

Samantapaisia irtisanomisia yksittäisistä kommenteista

Seksuaalisen häirinnän kommentointiin liittyvät potkut ovat samantapaiset kuin tämänvuotiset aiemmat potkut yksittäisistä kommenteista.

Pihlajalinnan entinen alueellinen toimitusjohtaja ja Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilanen (kesk.) sai lähteä työstään ihmisroska-sanan takia.

Porin Jazzin entinen toimitusjohtaja Aki Ruotsala epäili homojen olemassaoloa ja sai kenkää.

Uusimmat

Fingerpori

comic