Uutiset

Karsiutuminen Euroviisujen finaalista harmitti Darudea ja Rejmania

Darude ja Rejman ovat säveltäneet ja sanoittaneet Look Awayn. Kappaleen on tuottanut Darude.
Darude ja Rejman ovat säveltäneet ja sanoittaneet Look Awayn. Kappaleen on tuottanut Darude. Kuva: EPA

Karsiutumiseen päätynyt Suomen taival tämän vuoden Euroviisuissa sai Suomen viisuedustaja Daruden eli Ville Virtasen murhemielelle.

Eilisillan semifinaalin 17 esiintyjästä kymmenen eteni finaaliin, mutta Darude ja solistina toiminut Sebastian Rejman eivät olleet heidän joukossaan Look Away -kappaleellaan.

Virtasta ja Rejmania viisumatkan päättyminen harmitti suunnattomasti.

–  Sanoin tuossa äsken, kun joku kävi kysymässä, niin se on veellä alkava sana, mutta suomeksi sanottuna ketuttaa aika rankasti. Olemme tehneet pitkään duunia, tehtiin mielestämme pieteetillä ja hyvillä arvoilla niin sanotusti. Nyt tällainen tulos, niin kyllä kismittää, Virtanen kertoi.

–  Tämä tarkoittaa käytännössä, että palloilemme täällä, kun muut juhlivat ja tsemppaavat finaaleihin. Sekin jopa itsessään satuttaa, hän jatkoi.

Virtanen kuitenkin onnitteli jatkoonmenijöitä, joista osasta oli hänen mukaansa tullut heille ystäviä.

–  Luulen, että emme ole Sebun kanssa siinä mielessä huonoja häviäjiä, että ne jotka pääsivät jatkoon ansaitsivat sen, mikä se kriteeri onkaan.

Rejmanin tulos yllätti.

–  Kyllä tämä rehellisesti vain yllätti minut, tämmöistä tämä on. En ole mikään ennustaja.

Virtanen huomautti, että semifinaalin esitys oli heidän paras vetonsa.

–  Laulut menivät parhaiten, ajatukset ja ajoitukset menivät parhaiten, kuvat menivät parhaiten. Jos se ei riitä tässä kohtaa, niin olemme väärässä paikassa tai emme tajua jotain. Tai sitten se on jotain siitä puolivälistä. Mutta ei se mitään, tästä jatkuu elämä ja omat jutut.

Darude ja Rejman ovat säveltäneet ja sanoittaneet Look Awayn. Kappaleen on tuottanut Darude.

Vedonlyöntitoimistot eivät uskoneet Daruden finaalimahdollisuuksiin.

Lauantaina voitosta kisaa yhteensä 26 maata

Jatkoon ensimmäisestä semifinaalista pääsivät Kreikka, Islanti, Valko-Venäjä, Slovenia, San Marino, Australia, Serbia, Kypros, Viro ja Tshekki. Laulukilpailun voittaja ratkeaa lauantain finaalissa.

Euroviisujen isäntämaana toimii tänä vuonna Israel.

Euroviisujen toinen semifinaali mitellään torstaina. Siinä on yksi osallistujamaa enemmän kuin ensimmäisessä, koska alun perin ensimmäiseen semifinaaliin sijoitettu Ukraina vetäytyi kisoista.

Molemmista semifinaaleista jatkoon pääsee yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 maata.

Finalistit puolestaan kohtaavat lauantaina, kun laulukilpailun voittaja selviää.

Semifinaaleista jatkoon päässeiden lisäksi finaalissa nähdään kisojen isäntämaa Israel sekä kisojen viisi suurta rahoittajamaata eli Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Britannia. Näin ollen lauantaina voitosta kisaa yhteensä 26 maata.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic