Uutiset

Katso video: Mielenosoitukset käynnistyvät Helsingissä – natsien vastaisessa kulkueessa noin tuhat ihmistä

Itsenäisyyspäivän suurista mielenosoituskulkueista ensimmäinen lähti liikkeelle Helsingissä iltapäivällä.

Helsinki ilman natseja -mielenosoitus lähti noin kello 15.30 kohti Hakaniemen torilta kohti Rautatieasemaa. Osallistujia on Helsingin poliisin mukaan noin tuhat. Poliisiautoja on seuraamassa mielenosoituksen kulkua.

Mielenosoituksessa huudetaan muun muassa, että ”pupuja, ei natseja” ja ”alpakoita, ei natseja”.

Helsinki ilman natseja -mielenosoituksen on määrä päättyä Töölöön Hesperiankatujen väliselle puistoalueelle. Poliisi on painottanut järjestäjille, että järjestäjät vastaavat myös tilaisuuden hallitusta purkamisesta tilaisuuden päätyttyä.

Uusnatsien mielenosoitus lähtee Narinkkatorilta

Samaan aikaan, kun Helsinki ilman natseja -kulkue on Asema-aukion tuntumassa, Kohti vapautta -mielenosoitus kokoaa rivejään Narinkkatorilla Kampissa.

Kohti vapautta -mielenosoituksesta on Helsingin Sanomien mukaan aiemmin vastannut äärioikeistolainen Pohjoismainen vastarintaliike (PVL), mutta tänä vuonna kulkueesta on ilmoituksen tehnyt yksityishenkilö.

Pirkanmaan käräjäoikeus on määrännyt PVL:n lakkautettavaksi, mutta päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Töölön kisahallin tuntumaan päättyvä Kohti vapautta -marssi on Etu-Töölössä samoihin aikoihin Helsinki ilman natseja -kulkueen kautta, mutta poliisi ei aio antaa marssien kohdata. Poliisi eristi esimerkiksi autoilla kulkueet toisistaan.

Narinkkatorilla poliisi korjasi yhden Kohti vapautta -mielenosoitukseen osallistuvan henkilön talteen. Noin kello 16:25 mielenosoitus lähti liikkeelle. Poliiseja on paikalla paljon.

612-soihtukulkue lähtee Töölön torilta

Kohti vapautta -mielenosoitukseen osallistuvia opastetaan Facebookissa liittymään 612-soihtukulkueeseen.

Soihtukulkue lähtee liikkeelle Töölön torilta puoli seitsemän aikaan illalla. Järjestäjät kuvaavat itseään isänmaallismielisten järjestämäksi. Helsinki ilman natseja -kulkue on kuitenkin ensi sijassa suunnattu 612-soihtukulkuetta vastaan.

Poliisi on ilmoittanut ohjaavansa kulkueiden etenemistä. Helsingin poliisi tiedottaa kulkueiden etenemisestä Twitter-tililllään.

Asiasanat

Fingerpori

comic