Uutiset

Kaupungeissa asuvat vihreät, sinkut ja kotona asuvat nuoret ovat tyytyväisimpiä Ylen ohjelmiin ja palveluihin

54 prosenttia suomalaisista saa mielestään Yle-veroa vastaan riittävän hyvää palvelua. Kuva: Jussi Leinonen
54 prosenttia suomalaisista saa mielestään Yle-veroa vastaan riittävän hyvää palvelua. Kuva: Jussi Leinonen

Maaseudun Tulevaisuuden kyselyn mukaan maaseudulla asuvat eivät koe saavansa vastinetta Yle-verolle. Kaupunkien vihreät, sinkut ja kotona asuvat nuoret olivat kyselyn mukaan tyytyväisimpiä Ylen palveluihin.

Lehti teetti kyselyn vaalien alla gallupin Kantar TNS:llä. Gallupissa kysyttiin, saavatko suomalaiset Ylen ohjelmista ja palveluista mielestään riittävästi vastinetta maksamalleen Yle-verolle. Kysymykseen vastasi yli tuhat suomalaista.

54 prosenttia suomalaisista saa mielestään Yle-veroa vastaan riittävän hyvää palvelua. Tyytyväisimmät asuvat pääkaupunkiseudulla; heistä 62 prosenttia kokee saavansa verolle vastinetta.

Tyytymättömiä on 39 prosenttia. Yli 50 prosenttia maaseudulla asuvista yrittäjistä ja maanviljelijöistä ei koe saavansa rahoilleen vastinetta.

Työikäiset tyytymättömiä

Tyytyväisimmät Ylen palvelujen seuraajat ovat alle 30-vuotiaita ja 55-64-vuotiaat. Tyytymättömimpiä ovat 30-44-vuotiaat.

Yli 60 prosenttia sinkuista ja kotona vanhempien luona asuvista ovat tyytyväisiä Yleen.

Puoluetaustan mukaan vihreiden kannattajat olivat tyytyväisimpiä Yleen. Yli 73 prosenttia heistä oli tyytyväisiä. Täsmälleen yhtä moni perussuomalainen oli tyytymätön Yle-veroon.

Sdp:n, keskustan ja vasemmistoliiton kannattajista 64 prosenttia hyväksyi Yle-verosta saamansa vastineen.

Maaseudun tyytymättömyys yllätti

MT:n mukaan gallupin tulokset hieman yllättivät Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan. Ylä-Anttila totesi, että Ylen oman tutkimuksen mukaan 78 prosenttia kokee saavansa vastinetta verorahoilleen.

– Tavallaan maaseudulla asuvien vähäisempi tyytymättömyys kyllä yllättää, koska esimerkiksi alueradion ja -toimitusten rooli on maaseudulla melko merkittävä ja kuulijaluvut hyviä, Ylä-Anttila sanoo lehden mukaan.

Hänen mielestään yhdestä tutkimuksesta ei vielä voi vetää sellaista johtopäätöstä, että Yle olisi kaupunkilainen. Siihen hän on tyytyväinen, että Yle on saavuttanut nuoret.

Hän lisäsi, että Ylen on kuitenkin syytä olla enemmän läsnä ja livenä koko maassa suomalaisten elämässä arkena ja pyhänä.

Uusimmat

Fingerpori

comic