Uutiset

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen: Helsinki selvittää olympiahaun edellytykset Tampereen kanssa

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kertoo Lännen Medialle tiistaina aamulla, että Helsinki on valmis olympialaisten hakuprosessiin ja sen mahdollisuuksien selvittämiseen yhdessä Tampereen kaupungin kanssa.

– Mielelläni olen olympialaisten hakuprosessissa mukana, kunhan saamme Suomen Olympiakomitealta tietoa siitä, että jaettujen kisojen saaminen Suomeen on realistista, Pajunen sanoo.

Seuraavaksi Pajunen aikoo keskustella olympia-asiasta Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi lauantaina valittavan Timo Ritakallion kanssa. Tämän jälkeen on Pajusen mukaan yhteisen palaverin aika. Siihen osallistuisivat ainakin Helsingin ja Tampereen kaupungit, Suomen Olympiakomitea ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Urheiluasioista hallituksessa vastaava ministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kertoi maanantaina Lännen Medialle, että valtio on kiinnostunut olympialaisten saamisesta Suomeen ja niiden hakuedellytysten selvittämisestä yhdessä kaupunkien kanssa.

Pajunen arvioi, että palaveriin voivat osallistua muutkin kisatapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet kaupungit kuin Helsinki ja Tampere.

– Kumppanuushankkeessa myös muut kisatapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet paikkakunnat ovat tervetulleita asiaa selvittämään, Pajunen korostaa.

Helsingin kaupunginjohtaja korostaa Suomen pääkaupungin olevan valmis olympiahakuun, jos sillä on edes kohtuulliset mahdollisuudet johtaa kisojen saamiseen Suomeen. Pajusen mukaan pelkkä olympialaisten hakuprosessi maksaa itsensä takaisin Suomen ja järjestäjiksi mielivien paikkakuntien kansainvälisen näkyvyyden lisääntymisen muodossa.

Ritakallio esitti maanantaina Lännen Median haastattelussa, että Suomi selvittää edellytykset hakea vuoden 2026 talviolympialaisia ja harkitsee vakavasti kisojen hakemista. Kansainvälinen Olympiakomitea valitsee kisojen järjestäjän kesällä 2019.

Ritakallio esitti mahdollisiksi järjestäjäpaikkakunniksi Helsinkiä, Tamperetta ja Lahtea. Hän uskoo, että Suomi löytää hakuprosessiin alppilajien järjestämiseen pystyvän kumppanin.

Ministeri Grahn-Laasonen, Helsingin kaupunginjohtaja Pajunen ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) ovat kaikki nyt ilmoittaneet, että heidän edustamansa tahot haluavat selvittää asian. Valtio, kaupungit ja Suomen Olympiakomitea ovat alustavasti valmiita olympiahakuun, jos osapuolet päätyvät selvityksessään siihen, että kisojen järjestäminen Suomessa on realistista.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti