Uutiset

Kela huolissaan taksiuudistuksesta – riittääkö esteettömiä takseja lääkärikäynteihin?

Kelaa huolestuttaa, riittääkö kaikille tarvitsijoille esteettömiä takseja, kun taksiliikenne vapautuu heinäkuun alussa.

Sen mukaan jo nyt esteettömien taksien ja invataksien saatavuudessa on ongelmia matkoilla, jotka kuuluvat sairausvakuutuslain perusteella Kelan korvattavaksi.

– Kun tulevaisuudessa pyörätuolilla liikkuvien henkilöiden määrä todennäköisesti kasvaa merkittävästi nykytilanteeseen verrattuna, voivat esteettömien ajoneuvojen saatavuuteen liittyvät ongelmat korostua, Kela toteaa Liikenteen turvallisuusvirastolle Trafille.

Kelan kanta käy ilmi Lännen Median Trafilta pyytämistä lausunnoista. Lausunnot koskevat määräysluonnoksia, joita Trafi on tehnyt taksiliikenteen vapauttamiseen liittyvän lakiuudistuksen takia.

Yksi määräys koskee autojen ja perävaunujen teknisiä vaatimuksia. Kela haluaa, että muutoksen vaikutukset arvioidaan esteettömien ajoneuvojen saatavuuteen.

Trafi on muuttamassa esteettömien taksien mittavaatimuksia, koska monet pyörätuoliasiakkaat ovat kokeneet osan nykyisistä esteettömistä takseista liian ahtaiksi ja epämukaviksi.

Luonnoksen mukaan esteettömiin ajoneuvoihin mahtuisivat myös kookkaammat pyörätuolit käyttäjineen ja tiettyihin ajoneuvoihin myös sähkömopo. Samalla esteettömien ajoneuvojen joukosta putoaisi useita nykyisiä esteettömiä takseja.

Kela kannattaa itse muutosta, mutta toivoo että sen vaikutusten arvioinnin lisäksi siirtymäaika olisi riittävän pitkä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic