Uutiset

Kemin Lumilinnaan tulee ympärivuotinen jääravintola – Lapin matkailuun odotetaan taas ennätystalvea

Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara ry:n ennusteen mukaan alan yritysten majoitusliikevaihto kasvaa loppuvuonna noin kymmenen prosenttia viime vuodesta, eli lähes alkuvuoden tahtia.

Lapissa tällainen kasvutahti tarkoittaisi, että marraskuun alusta huhtikuun loppuun ulottuvan talvisesongin aikana ulkomaalaisille matkailijoille kirjattaisiin jo yli miljoona yöpymistä. Suomeen tulevien ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisistä jo noin puolet kohdistuu talvisesongin aikana Lappiin ja Kuusamoon.

Ennakkovarausten perusteella ennätystalvea odottavat muun muassa Lapland Hotels -ketju ja Kemin Matkailu Oy.

-Kasvua tulee edelleen viime talveen verrattuna ja nimenomaan kansainväliseltä puolelta. Uskon sen osalta edelleen kaksinumeroiseen kasvulukuun, sanoo Lapland Hotels -ketjun toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

-Ennakkovarauskanta näyttää, että pääsemme vähintään siihen mitä viime vuonna, mutta ennustamme kasvua, säestää Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Ulkomaisten matkailijoiden määrä kasvoi viime talvena poikkeuksellisen voimakkaasti. Vuorentaustan mukaan Lapissa matkailun suurin haaste on se, miten turistit saataisiin jakautumaan tasaisemmin ympäri vuoden.

Kemissä Lumilinnaa rakennetaan ympärivuotiseksi parhaillaan. Uuteen rakennukseen tulee kylmätila ja sen sisälle pala linnaa.

-Kylmätilaa voi muokata vuosien varrella kysynnästä riippuen, mutta nyt suurin kysyntä on Lumilinnan isolle Lumiravintolalle – eli se tulee sinne sisälle, Susanna Koutonen paljastaa.

Koutosen mukaan muista ympärivuotisen linnan palveluista ja linnarakennuksen ulkonäöstä tiedotetaan tarkemmin, kunhan suunnittelu edistyy. Viime talvena linnan ympärille tuli 33 lasivillaa ja tänä talvena niitä tulee viisi lisää.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic