HYÖTYJUTUT Uutiset

Keskon pääjohtaja Helander: Ruoan hinnan lasku jäämässä väliaikaiseksi ilmiöksi

Ruoan hinnan lasku on jäämässä väliaikaiseksi ilmiöksi, arvioi Keskon pääjohtaja Mikko Helander yhtiön puolivuotistuloksen julkistuksen yhteydessä.

Keskon arvion mukaan ruoan hinta lakkasi halpenemasta vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

-Emme silti usko, että hinnat lähtisivät voimakkaaseen nousuun, Helander vastasi Lännen Median kysymykseen.

Kesko hallitsee S-ryhmän kanssa suurinta osaa Suomen päivittäistavarakaupasta. Helander uskoo, että asiakkaat tulevat haluamaan laatua pelkän hinnan sijaan.

Hän ei kuitenkaan usko, että hintakilpailu tulisi poistumaan, vaan hän uskoo kilpailun jatkuvan kovana.

-Meidän mielestämme se on hyvä asia. Se kertoo siitä, että toimimme terveessä markkinataloudessa, hän jatkoi.

Kesko arvioi, että päivittäistavarakaupan kokonaismarkkina kasvoi kaikkiaan 1,2 prosenttia.

Keskon liikevaihdosta noin 47 prosenttia tulee päivittäistavarakaupasta, ja osuutta paisutti yhtiön tekemä yrityskauppa vuonna 2016. Yhtiö osti tuolloin Siwoja ja Valintotaloja pyörittävän Suomen Lähikaupan.

Toisen vuosineljänneksen loppuun mennessä Kesko oli muuttanut kaikkiaan 409 Siwaa ja Valintataloa K-marketeiksi tai K-supermarketeiksi.

Helander arvioi tiedotustilaisuudessa, että yhtiön markkinaosuus päivittäistavarakaupasta tulee lopulta olemaan 37–38 prosenttia, kun yhtiö saa uusien kauppojen järjestelyn päätökseen.

Hän myös paljasti, että Kesko oli kiinnostunut Stockmannin Herkku-myymälöistä, jotka S-ryhmä taannoin osti. Helander ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa tarkemmin.

Taantumalle perävaloja

Keskon liikevaihto kasvoi ensimmäisen puolen vuoden aikana yli 5,4 miljardiin euroon. Toista neljännestä kuitenkin rokotti yhtiön mukaan Pohjois-Euroopan poikkeuksellisen kylmä sää.

Leuto sää vaikutti erityisesti yhtiön rakennustuotekauppaan, erityisesti kuluttaja-asiakkaiden osalta.

Kylmä sää heijastuu Helanderin mukaan myös ruokakauppoihin. Virvokkeiden, grillituotteiden ja jäätelön myynti laskee, kun aurinko ei näy.

Kaikkiaan yhtiö kuitenkin uskoo, että yleisesti virkistyvä talous tulee piristämään myös kaupankäyntiä. Yhtiö pitää tulevaisuudennäkymiään valoisina.

Helander jopa arvioi, että taantuma on Suomessa ohi.

-Kyllä näin voi sanoa. Se on todella hieno asia, koska tässä mentiin todella pitkään Suomessa alavireisesti. Tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Tiedotustilaisuudessa yhtiö otti myös vahvasti kantaa alkoholilain uudistukseen. Kesko kannattaa Helanderin mukaan sitä, että nelosoluet tuotaisiin ruokakauppaan.

-Alkoholin haittoja pitää hoitaa selvästi nykyistä tehokkaammin yhteiskunnassa. Eivät ne alkoholin haitat, jotka ovat tänäkin päivänä hyvin merkittävät, niin eivät ne tällä jakelulla ratkea.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic