Uutiset

Keskusta ei esitä uutta kunnianpuheenjohtajaa. Tapaus Väyrynen on loppuun käsitelty.

Eduskuntaan kesäkuussa palaava Paavo Väyrynen ei ole enää keskustan kunnianjäsen, eikä liioin puolueen jäsen.

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska vahvistaa, että puoluehallitus käsitteli viime kokouksessaan Väyrysen ilmoituksen.

-Siinä Väyrynen kertoi, että Keminmaan keskustaseura ry eroaa puolueesta. Se riitti meille tiedoksi. Puolue on merkannut hänet ja seuran eronneeksi, Ovaska linjaa.

Väyrynen kertoi myös luopuvansa oma-aloitteisesti kunnianpuheenjohtajuudesta. Tämä merkitsee sitä, että keskustalla ei ole nyt lainkaan kunniapuheenjohtajaa, eikä sellaista ole tulossakaan ainakaan kahteen vuoteen, jolloin on seuraava puoluekokous.

Uutta kunniapuheenjohtajaa ei voida valita noin vain ensi kuun puoluekokouksessa Sotkamossa.

-Asian pitäisi olla esityslistalla.

Tämä tarkoittaa, että uusi kunniapuheenjohtaja voidaan valita vasta seuraavassa puoluekokouksessa 2020, jos jotain henkilöä siihen esitetään.

Puoluekokoukselle on tehtailtu ennätysmäärä aloitteita, yli kolme sataa. Niistä moni liittyy Väyryseen. Osassa aloitteissa vaadittiin Väyrysen kunniapuheenjohtajuuden kumoamista.

-Nyt tämä on pois päiväjärjestyksestä, koska Väyrynen itse ilmoitti luopuvansa siitä. Puoluekokoukselle todetaan tämä siinä vaiheessa, kun aloitteita käsitellään kokouksessa.

Puoluekokous pidetään Sotkamossa 8-10. kesäkuuta. Kokoukseen odotetaan yli 3 000 vierasta. Heistä yli 2000 on virallista kokousedustajaa.

Paavo Väyrynen ei ole enää keskustan jäsen, eikä puolueen kunniapuheenjohtaja.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic