Uutiset

Keskusta esittää harkinnanvaraista lapsilisää pienituloisille perheille ja tuhat uutta opettajaa ammatilliseen koulutukseen

Keskusta aloitti vaalikampanjansa puoluevaltuuston kokouksessa Turussa. Puolue lupasi lisärahaa lapsiperheille ja koulutukseen. Sipilä kuvasi oloaan olo riittämättömäksi, aika menee isänmaan asioiden hoitoon
Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä loi henkeä keskustaväkeen Turussa puoluevaltuuston kokouksessa.

Pääministeripuolue keskustan kannatus on ollut 15-16 prosenttia viimeisissä kannatusmittauksissa. Tilanne huolestuttaa Turkuun täksi viikonlopuksi kokoontunutta keskustan puoluevaltuustoa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä loi uskoa kokousväkeen julkistamalla puolueen vaalilupauksia. Kokoussalista kuului myönteistä hyrinää, kun Sipilä kertoi vaalilupauksia.

– Rakennetaan sosiaaliturvamme osaksi harkinnanvarainen lapsilisä pienituloisille perheille, joka vastaa nopeasti pienituloisten perheiden tarpeisiin, Sipilä esitti.

Perhevapaauudistukseen keskusta lupaa noin 200 miljoonaa euroa. Keskustan tavoitteena on, että sosiaaliturvauudistuksen perustan muodostaa kannustava, aktiivisuutta vaativa perustulo.

Ammatilliseen koulutuksen tehostamiseksi keskusta esittää tuhat uutta opettajaa ja ohjaajaa. Nämä opettajat ja ohjaajat jalkautettaisiin kentälle, yrityksiin opettamaan, kouluttamaan, valmentamaan ja auttamaan.

– Tämä olisi noin 50 miljoonan satsaus, mutta jos työllisyysaste nousee esimerkiksi yhdellä prosenttiyksiköllä, niin takaisinmaksuaika on todella lyhyt. Puhumattakaan asian inhimillisestä puolesta, Sipilä sanoi.

Sipilä: Vapise sinipuna

Sipilä vakuutti, että keskusta ei aio kevään vaaleissa jäädä katsomoon.

Hän sanoi tuntevansa huhut, joiden mukaan Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla, niin sanottua uutta kasvun hallitusta.

Sipilä muistutti, että viime kaudella 2011-2015 sinipunan johdolla kasvoivat kolme asiaa: velka, verot ja työttömyys. Demarivaltiovarainministerit tulivat Sipilän mukaan Suomelle todella kalliiksi. Vuosilta 2011-2015 Suomen BKT:ssa on noin 20 miljardin lovi.

– Päätimme eilen puoluehallituksessa, että tästä kokouksesta lähtee taistelutahtoinen ja yhtenäinen Keskusta. Vapise sinipuna, Sipilä hehkutti.

Sipilä sanoi linjapuheessaan ymmärtävänsä monien huolen siitä, että hän on liiaksi pääministeri ja liian vähän keskustan puheenjohtaja.

– Tämä tunne ei ole uusi. Minulle on kerrottu, että samaa tuntoa oli keskustan järjestöväellä myös Esko Ahon ja Matti Vanhasen pääministerikausien aikana. Pääministeri joutuu hoitamaan isänmaan asioita – usein yötä päivää. Tänäänkin joudun lähtemään kesken pois tapaamaan Theresa Mayta ja setvimään Brexitiä Brysseliin.

Sipilä kuitenkin korosti, että puolue, sen tulevaisuus sekä menestys ensi kevään eduskuntavaaleissa ovat hänen mielessään jokaisena hetkenä.

Sipilä muistutti, että keskusta on lähtenyt nousuun hullummistakin asetelmista. Näin kävi esimerkiksi vuonna 1995, jolloin keskustan kannatus nousi 14,6 prosentista 19,8 prosenttiin. Aikaa kannatuksen nostoon on Sipilän mukaan riittävästi.

Elämää koko maassa

Sipilä sanoi keskustan olevan poliittinen vastavoima heille, jotka ajattelevat, että ainoa oikea tapa asua on kerrostalossa radan varressa.

– Keskustan viesti on selvä: hyvää elämää pitää saada elää koko Suomessa.

Myös kaupunkilaisille Sipilällä oli viesti.

– Emme hyväksy vastustajiemme pyrkimystä etäännyttää suomalaiset tavasta elää keskellä luontoa ja luonnon kanssa. Lähipuistot, rannat ja metsät ovat tärkeä henkireikä myös kaupunkilaisille. Niitä ei saa uhrata vapaavuorelais-punavihreän kaupunkipolitiikan alttarille. Haluamme toimivan pääkaupunkiseudun, jossa ihmisillä on varaa asua ja liikkumaan pääsee tarvittaessa myös omalla autolla.

Keskusta aikoo tehdä lopun vihervasemmiston rellestyksestä.

– Olemme nähneet, kuinka vihervasemmisto on käynyt lupauksillaan jatkuvaa vaalikampanjaa. Antaa rellestyksen vielä hetki jatkua, mutta on turha luulla, että päästämme opposition talven kampanjakuukausina vähällä. Vastuunkannon tosiasioita ei voi paeta yksikään puolue. Lupaukset ovat nyt jo ylisuuria. Nahkurin orsilla tavataan, Sipilä sanoi. LM-FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic