Uutiset

Parempi korvaus oman työhuoneen käytöstä? – Keskustan Kurvinen parantaisi verotuksen työhuonevähennystä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan mielestä etätöihin siirtymistä voisi helpottaa verotuksen keinoin.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen parantaisi työhuonevähennystä kasvaneiden etätöiden vuoksi. Kuva: Joel Maisalmi
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen parantaisi työhuonevähennystä kasvaneiden etätöiden vuoksi. Kuva: Joel Maisalmi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen esittää selvitettäväksi, miten oman kodin käyttäminen työskentelyssä voitaisiin huomioida paremmin verotuksessa.

Kurvinen esittää työhuonevähennyksen parantamista verotuksessa kolumnissaan 25. heinäkuuta maakuntalehti Ilkka-Pohjalaisessa.

– Koronan myötä työelämässä siirryttiin etätöihin ja -palavereihin. Uskon muutoksen olevan osin pysyvää. On selvää, että etätyön laajamittaiseen edistämiseen on varmasti myös tarvetta tulevaisuudessa.

Kurvisen mielestä etätyön edut ovat moninaiset.

– Etätyö voi olla hyvinkin vastaus moniin nykyajan merkittäviin yhteiskunnallisiin haasteisiin, jotka liittyvät mm. suurten ikäluokkien eläköitymisen myötä syntyviin ongelmiin, ilmastonmuutokseen ehkäisemiseen tai vaikkapa luovuuden edellytyksiä parantaessa.

Nykyinen vähennys 900 euroa

Kaavamainen työhuonevähennys vuonna 2019 oli 900 euroa vuodessa, jos työnantaja ei ole järjestänyt työhuonetta ja työhuonetta käytetään pääansiotulon hankkimiseksi.

Tällöin etätyöpäiviä pitää olla yli 50 prosenttia kaikista työpäivistä vuodessa.

Työhuonevähennys on 450 euroa, jos työhuonetta käyttää osapäiväisesti pääansiotulojen tai pysyväisluontoisten tai huomattavien sivutulojen hankkimiseksi ja etätyöpäiviä on enintään 50 prosenttia kaikista työpäivistä vuodessa.

Työhuonevähennys on 225 euroa, jos työhuonetta käyttää satunnaisten sivutulojen hankintaan.

– Katson, että etätyön tekemisen mahdollisuuksien lisäämiseksi työhuonevähennystä tulisi kehittää ja parantaa. Työhuonevähennyksen laajentaminen ja parantaminen tukisi maaseudun mahdollisuuksia ja elinvoimaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic