Uutiset

Keskustan puheenjohtajan paikasta kilpaileva Antti Kaikkonen: "Keskusta ei ole kovaa oikeistoa"

Keskustan puheenjohtajakisaan viime kuussa ilmoittautunut Antti Kaikkonen toteaa, että punamultahallitus auttaa selkeyttämään Keskustan paikkaa poliittisella kartalla.
Antti Kaikkonen kirjoittaa blogissaan, että Keskustan pitäisi vahvistaa profiiliaan Suomen erilaisten alueiden puolustajana. Arkistokuva. Kuva: Mauri Ratilainen
Antti Kaikkonen kirjoittaa blogissaan, että Keskustan pitäisi vahvistaa profiiliaan Suomen erilaisten alueiden puolustajana. Arkistokuva. Kuva: Mauri Ratilainen

Antti Kaikkonen julkaisi kirjoituksen blogissaan ensimmäistä kertaa Keskustan puheenjohtajakilpailuun lähtemisen jälkeen.

Kirjoituksessaan Kaikkonen toteaa, että keskustan on aika päästä yli viime vaalikaudesta 2015–2019, joka oli vaikeiden päätösten aikaa ja johti Keskustan vaalitappioon.

Kaikkonen sanoo kirjoituksessaan, että Keskustan on nyt aika selkeyttää paikkaansa poliittisella kartalla punamultahallituksen avulla.

– Keskusta ei ole kovaa oikeistoa, Kaikkonen toteaa blogissaan.

Uudessa punamultahallituksessa puolustusministeriksi valittu Kaikkonen muistuttaa, että tarvittaessa yhteistyö sujuu molempiin suuntiin. Hän on sitä mieltä, että kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa on kyettävä yhteistyöhön.

Puheenjohtajakilpailu vasta alussa

Kaikkonen ottaa kirjoituksessaan kantaa myös toiveisiin värikkäämmästä puheenjohtajataistosta.

Tällä hetkellä Keskustan puheenjohtajakisan kärkiehdokas, Kaikkosen lisäksi, on Katri Kulmuni. Osa keskustavaikuttajista on toivonut mukaan kolmatta kärkiehdokasta, sillä Kaikkosen ja Kulmunin poliittiset linjat koetaan melko samanlaisiksi.

Kaikkonen toteaa blogissaan, että kisa on vasta alussa, joten se ehtii vielä kiihtyä. Hän kirjoittaa, että hän ja Kulmuni eivät ole identtisiä.

Kaikkosella ja Kulmunilla on luvassa parisenkymmentä yhteistilaisuutta ympäri Suomen. Ensimmäinen paneelitilaisuus järjestetään 10. elokuuta.

Vielä mahtuu mukaan

Kaikkonen toivottaa tekstissään tervetulleeksi kaikki vielä puheenjohtajakilpailuun mukaan haluavat.

Puheenjohtajakisaan saattaa vielä hypätä mukaan ainakin Keskustaopiskelijoiden entinen puheenjohtaja Hilkka Kemppi. Kemppi ilmoitti eilen, keskiviikkona, että pohtii vakavasti ehdolle asettumista. Päätöksensä hän antaa seuraavalla viikolla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat

Tällä hetkellä Kaikkosen ja Kulmunin lisäksi kilpailussa on mukana Jari Tasanen Hartolasta. Tasasella ei ole arveltu olevan mahdollisuutta nousta Keskustan johtoon. Tasanen ei pääse mukaan puheenjohtajakiertueelle, sillä häneltä puuttuu piirihallituksen, tai kymmenen keskustan paikallisyhdistyksen, tuki.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti