Uutiset

Keskustan puoluesihteeri kysyi: "Onko kokoomuksen Nato-linja Sauli Niinistö -kansanliikkeen linja?"

Suomalaiset rakastavat ämpäreitä ja niitä on viime vuosien aikana jonotettu niin uusien kauppojen avajaisissa kuin rockfestareilla. Seuraavan parin kuukauden aikana tarjolla on myös Matti Vanhanen -ämpäreitä. Kun keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen presidenttikampanja pyöräytettiin lauantaina käyntiin keskustan puoluevaltuustossa Joensuussa, puoluesihteeri Jouni Ovaska kaivoi puhujanpöntön takaa värikkäät kampanjaämpärit.

Ovaska kertoi myös, että Matti-bussi lähtee pariksi kuukaudeksi kiertämään Suomea.

Puoluesihteeri korosti, että Vanhanen on reilusti 110-vuotiaan Keskustan ehdokas, kun istuva presidentti Sauli Niinistö on kansanliikkeen ehdokas ja jää hämäräksi, mikä onkaan hänen linjansa. Puoluesihteerin mukaan Niinistön linja ei myöskään selviä SN-kansanliikkeen sivuilta toisin kuin muiden ehdokkaiden sivuilla on esimerkiksi ehdokkaiden blogit, joissa he laajasti kertovat ulkopoliittisesta linjastaan.

Ovaska korosti, että keskustan ehdokkaan Matti Vanhasen ulkopoliittinen linja on keskustan puoluekokouksen hyväksymä linja ja esimerkiksi sdp:n ehdokkaan Tuula Haataisen linja on sdp:n hyväksymä linja ja vihreiden ehdokkaan Pekka Haaviston linja vihreiden linja.

-Me olemme olleet yhdessä hyväksymässä näitä linjoja. Mattihan edustaa keskustan puoluekokouksen hyväksymiä linjoja. En syytä pimittämisestä, mutta on pakko kysyä, mikä on Sauli Niinistö 2018 -kansanliikkeen linja? Onko se kokoomuksen linja?

-Matti Vanhanen ja keskusta eivät kannata Suomen Nato-jäsenyyttä, Ovaska muistutti keskustan yhdessä päättämästä linjasta.

-Mikä on kokoomuksen puoluekokouksen hyväksymä Nato-kanta? Siellä sanotaan, että Nato-jäsenyys kasvattaisi turvallisuutta ja jäsenyydellä olisi ennaltaehkäisevä, Suomen turvallisuutta parantava vaikutus ja se vahvistaisi Suomen kansainvälistä asemaa. Ja Suomen kannattaisi hakea Naton jäsenyyttä lähivuosina, Ovaska muistutti keskustan puoluevaltuustoa.

-Toisaalta yritetään ottaa pesäeroa kokoomuksen linjaan, mutta toisaalta vaalikampanjaa pyörittää kokoomuksen kenttäorganisaatio. Sen me tiedämme, että Matti on keskustan ehdokas.

-Matti Vanhanen on ilman muuta päävaihtoehto Sauli Niinistölle, Ovaska nostatti keskustalaisten vaalihenkeä.

Matti Vanhanen palasi 12 vuoden takaiseen presidentinvaaliin, jolloin hän sai 561 000 ääntä. Vanhanen vetosi, että sillä porukalla mentäisiin tulevissa presidentinvaaleissakin jo toiselle kierrokselle. Vanhasen kampanjateema on ”Suomen asia on meidän”.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti