Uutiset

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen lyttää Antti Rinteen tiedot

Keskustan väistyvä puoluesihteeri Timo Laaninen kiistää jyrkästi SDP:n puoluejohtajan Antti Rinteen esittämät väitteet, että nykyinen hallitusyhteistyö kokoomuksen kanssa olisi päätetty jo kaksi vuotta ennen eduskuntavaaleja.

Antti Rinne sanoi Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä, että on saanut tietää, että keskustan, kokoomuksen ja Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) neuvotteluja porvarihallituksesta olisi käyty jo pari vuotta ennen vaaleja.

– Tämä Rinteen esittämä tieto on SDP:n urbaani legenda. Olin niin hyvin perillä hallitusneuvottelujen prosessista, että minkäänlaisia neuvotteluja porvarihallituksesta ei ole käyty kahta vuotta ennen vaaleja.

Minkäänlaisia ”kassakaappisopimuksia” keskustan ja kokoomuksen välillä ei ole ollut ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja?

– Normaalia puolueen välistä yhteydenpitoa tietysti on ollut kaikkien puolueiden välillä ennen vaaleja. Se on hyvä suomalainen tapa, joka on aina ollut olemassa.

Laaninen kuitenkin myöntää, että Rinne oli oikeassa hallitusneuvottelujen loppuvaiheesta, jossa keskusta lämpeni enemmän kokoomuksen suuntaan.

– Pari päivää ennen hallitusratkaisujen kertomista keskustan piirissä syntyi se linja, että kokoomuksen kanssa aletaan vakavammin yrittämään hallitusyhteistyötä. Kuitenkin heti vaalien jälkeen oli aidosti auki, kumpi kokoomus vai demarit tulevat hallitukseen.

 

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti