Uutiset

Keskustapiirin johtaja väittää rkp:n sopineen sotesta – "Täyttä huuhaata", vastaa rkp:n puheenjohtaja Henriksson

Keskustan ruotsinkielisen piirijärjestön toiminnanjohtaja Peter Albäck väittää, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) olisi tehnyt rkp:n kanssa sopimuksen, että oppositiopuolue tukee hallitusta sote-lakien äänestyksissä. Hintana olisi se, että Vaasaan jäisi täyden päivystyksen keskussairaala. Albäck julkaisi väitteensä avoimella Facebook-sivullaan.

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ampuu Albäckin väitteen alas.

-Täyttä huuhaata. Minä en ole tehnyt mitään sopimusta pääministeri Sipilän kanssa tästä asiasta. Ei voi kuin nauraa, sanoo Henriksson Lännen Medialle.

Henriksson sanoo, että hänen tiedossaan ei ole, että rkp:n kymmenen kansanedustajan ryhmässä olisi ketään, joka voisi lipsua äänestämään hallituksen puolesta.

-Tilanne käytiin ryhmässä läpi tällä viikolla, eikä kukaan edustajista ole lähdössä hallituksen esityksen taakse.

Henriksson sanoo, että rkp ei ole ostettavissa Vaasan keskussairaalan päivystyksellä.

-Hallitus on sote-uudistuksessa nielemässä liian isoa palaa yhdellä kertaa. Siihen sisältyy suuria riskejä. Esimerkiksi Uudellemaalle pitäisi löytyä erillisratkaisu laajan väestöpohjan vuoksi, sanoo Henriksson.

Lehmänkaupoista fb-tilillään kertonut Albäck ei halua tarkentaa lähdettään. Se on hänen sanomansa mukaan kuitenkin keskustan sisäpiiristä.

-Näinhän se politiikassa menee. Rapsuta sinä minua, niin minä rapsutan sinua, Albäck kuvaa poliitiikan käytäntöjä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic