Uutiset

Ketkä lähtevät aikuisten Prometheus-leirille?

Aikuisille suunnattuja Prometheus-leirejä on järjestetty vuodesta 2011 lähtien. Kuinka suosittuja ne ovat olleet, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Ansku Ahvenainen?

-Ensimmäiselle leirille osallistui 15 henkilöä, siitä eteenpäin osallistujia on ollut pari–kolmekymmentä vuosittain. Aikuisten leirejä on järjestetty kaksi kertaa vuodessa vuodesta 2012 lähtien. Toimintamme pääpaino on nuorissa.

Eroavatko aikuisten leirit jotenkin nuorten protuleireistä?

-Jonkin verran, kyllä. Aikuisten leirit ovat hieman lyhyempiä ja ne järjestetään aina keskiviikon ja sunnuntain välillä, jolloin on helpompi saada lomaa. Tapa olla leirillä on hyvin samanlainen kuin nuorten leireillä, mutta ohjelma on suunniteltu sen mukaan, että kaikki ovat aikuisia.

-Teemoja ovat esimerkiksi yhteisöt ja yhteisöllisyys, identiteetti, vastuu yhteiskunnasta ja ympäristöstä, ihmiskäsitys ja elämän tarkoitus. Lisäksi kaikki aikuisleirien vetäjät ovat aikuisia.

Millaisia ihmisiä aikuisten leireillä käy?

-Kaikenikäisiä. Tarkkaa dataa aikuisleiriläisistä emme ole valitettavasti keränneet, mutta tuntuma on, että he tulevat kaikenlaisista taustoista. Suuri osa heistä on nuoria aikuisia, enemmistö heistä on naisia.

-Moni aikuisleiriläisistä ei ole itse aikoinaan käynyt Prometheus-leiriä. He ovat kiinnostuneet toiminnastamme ja haluavat nähdä, millaista se on. Sitten on myös sellaisia noin 50-vuotiaita, jotka haluavat kokea leiritunnelman ja keskustella samanhenkisten ihmisten kanssa.

-Pääosa leiriläisistä tulee Uudenmaan alueelta, loput ovat kotoisin ympäri Suomea.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic