Uutiset

Kevan Kietäväinen: Ikäjohtamiseen tarvitaan lisää osaamista

– Meillä ei ole vielä riittävän hyvää osaamista ikäjohtamisessa, sanoo kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta vastaavan Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

Kietäväisen mukaan työntekijöiden kanssa haetaan liian vähän uudentyyppisiä tapoja tehdä työtä, niin että ihmiset jaksaisivat töissä pidempään.

– Työelämän hektisyys ja työpaine ovat semmoisia, että moni palaa loppuun, jos ei jaksa entistä menoa.

Kietäväinen on syystä huolissaan, sillä Kevan joulukuussa tekemän selvityksen mukaan 58 prosenttia kunta-alan nykyisistä työntekijöistä jää vanhuus- tai työkyvyttömyyseläkkeelle seuraavan 20 vuoden aikana, valtion työntekijöistä 63 prosenttia. Eniten kuntatyöntekijöitä eläköityy Kainuussa, Lapissa, Kymenlaaksossa ja Kietäväisen synnyinmaakunnassa Etelä-Savossa, jossa yli 62 prosenttia kuntien työntekijöistä jää eläkkeelle 2036 mennessä.

Pääosa kunnista eläköityvistä on hoitoalalta. Kun suuret massat jäävät eläkkeelle, pitää uusia hoitoalan työntekijöitä saada lisää, kun hoidettavien määrä kasvaa.

– Eläkkeiden rahoituksen kannalta on oleellista, että onnistumme pidentämään eläkkeellejääntiä.

Keva kuten yksityiset eläkeyhtiötkin tukevat työnantaja-asiakkaitaan, niin että ne pystyisivät kehittämään työssäjaksamista työpaikoilla. Julkisella puolella on jo onnistuttukin lykkäämään eläkkeelle jäämisikää. Viime vuonna kunta-alan työntekijät jäivät eläkkeelle keskimäärin 60,9-vuotiaina.

– Myös sote-uudistus luo työpaikoille epävarmuutta. Pelko on se, että lähellä eläkeikää olevat työntekijät saattavat oma-aloitteisesti hakeutua eläkkeelle ennen aikojaan. On selvitetty, että epävarmuustilanteessa ihmiset jaksavat, koska he haluavat pitää työpaikasta kiinni. Kun tilanne varmistuu, ihmiset hakeutuvat eläkkeelle aiempaa enemmän.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic