Uutiset

Kierrä makumestoja matsien välissä

Perinteiset amerikkalaiset dinerit ovat suosittuja aamiaispaikkoja ja tunnelma on letkeän rento. Pöytään kannattaa tilata perinteinen pekoniaamiainen tai pannukakkuja.

Etenkin viikonloppuisin jonot ulottuvat suosituimmissa brunssipaikoissa ulos asti. Moniin ravintoloihin ei voi tehdä pöytävarauksia etukäteen.

Chicagosta löytyy myös useita herkullisia kalaravintoloita, joiden ehdoton ykkönen on Joe’s Seafood.

Legendaarinen ravintola sai alkunsa jo vuonna 1913 Miami Beachilla, missä omistaja Joseph Weiss ja vaimo Jennie kasasivat seitsemän pöytää talonsa kuistille. Myöhemmin ketjusta on tullut maailmankuulu, ja Chicagon ravintola on yksi kaupungin suosituimmista.

Samettisen pehmeä hummerikeitto vie kielen mennessään ja on parasta, mitä olen koskaan saanut. Valkoiset pöytäliinat, isot tummat kalusteet ja ensiluokkalainen palvelu tekevät kokemuksesta ikimuistoisen.

Ei tarvitse huolestua, jos joka otteluun ei ole onnistunut hankkimaan lippua. Kaupunki on täynnä sporttibaareja, joissa osassa on lukuisia televisioruutuja ja valotauluja. Pöytään tilataan amerikkalaistyyliin marinoituja kanankoipia, nachoja ja hampurilaisia. Olutpullot tuodaan jäillä täytetyssä ämpärissä tai kannussa.

Countryhenkisen hotellin aulabaarissa työskentelevä tarjoilija Jamie Bowler jutustelee sujuvasti illan urheilutuloksista drinkkien valmistuksen lomassa.

-Chicago on urheiluhullu kaupunki, ja täällä melkein kaikki seuraavat joko koripalloa, baseballia, amerikkalaista jalkapalloa tai jääkiekkoa. Kaikilla näillä urheilulajeilla on oma pääsarjajoukkue Chicagossa, Bowler kertoo.

Kaupunki on myös tunnettu pienpanimoistaan ja siksi mainio kohde olutta nauttiville penkkiurheilijoille. Vuonna 1988 perustettu Goose Island Brewery järjestää tunnin pituisia panimokierroksia turisteille. 10 dollaria maksavaan kierrokseen kuuluu neljä pientä olutmaistiaista. Panimon baari täyttyy perjantai-iltapäivänä hipsterinuorisosta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic