Uutiset

Kiihtelysvaaran kirkkopalolle ei löytynyt järjellistä motiivia –"Kyse on ollut päähänpistosta"

Kiihtelysvaaran vanha puukirkko tuhoutui täysin tulipalossa syyskuisena aamuyönä. Palosta epäilty mies on tunnustanut teon.
Kiihtelysvaaran kirkkopalon esitutkinta valmistui. Epäilty ei ole osannut kertoa mitään järjellistä syytä teolleen. Kuva: Sari Jormanainen

Kiihtelysvaaran kirkkopaloon liittyvä esitutkinta on saatu päätökseen. Rikoksesta epäilty vuonna 1988 syntynyt mies on tunnustanut teon, mutta mitään ”järjellistä” motiivia teolleen hän ei ole osannut kertoa.

Kyse on poliisin mukaan ollut enemmänkin päähänpistosta, eikä tekoon liity suunnitelmallisuutta. Mies oli nauttinut edellisenä iltana jonkin verran alkoholia.

Teosta epäilty mies on edelleen vangittuna ja häntä epäillään törkeästä vahingonteosta. Asiasta on nostettava syyte 9. tammikuuta 2019 mennessä.

Pyöräili aamuyöstä kirkolle ja sytytti muovisen roska-astian

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että teosta epäilty mies oli pyöräillyt kirkolle yksin. Miehellä on ollut mukanaan bensiiniä ja tupakansytytin, joiden avulla hän sytytti kirkon pihalla olleen muovisen roska-astian.

Ennen roska-astian sytyttämistä mies oli siirtänyt sen kirkon koilliskulman seinustalle. Kun roska-astia oli tulessa, mies poistu kirkon alueelta takaisin kotiinsa Kiihtelysvaaran keskustan tuntumaan.

Tapausta on tutkittu yhdessä KRP:n Itä-Suomen yksikön ja Joensuun poliisin kanssa.

Kiihtelysvaaran puinen ristikirkko tuhoutui kokonaan aamuyöstä 23. syyskuuta alkaneessa tulipalossa. Kirkko oli rakennettu vuosina 1769–1770.

Kirkon kiinteistömestari Jouni Heiskanen onnistui pelastamaan palavasta kirkosta alttaritaulun, ehtoollishopeat ja osan alttarivaatteista.

Jouni Heiskasen rohkeus palkittiin muun muassa kutsulla itsenäisyyspäivän Linnan juhliin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti