Uutiset

Kiina aikoo aidata Everestin huippua, jotta Nepalista sinne kiipeävät eivät levitä koronaa maahan

Nepalin viranomaiset pelkäävät koronavirustartuntojen tuhoavan koko kiipeilykauden.
Kiina aikoo pystyttää erillisiä raja-aitoja tai -linjoja Mount Everestin huipulle, jotta Kiinan puolelta ja Nepalin puolelta huipulle kiipeävien kohtaaminen estetään. Kuva: EPA

Kiina aikoo pystyttää erillisiä raja-aitoja tai -linjoja Mount Everestin huipulle, jotta Kiinan puolelta ja Nepalin puolelta huipulle kiipeävien kohtaaminen estetään. Kiina pelkää Nepalista tulevien kiipeilijöiden levittävän koronavirusta.

Kiinan viranomaiset eivät kertoneet tarkemmin, mistä materiaalista tai miten raja-aidat pannaan paikalleen. Maailman korkeimman vuoren pohjoisrinteet kuuluvat Kiinalle.

Yli 30 vuorikiipeilijää on viime viikkoina joutunut jättämään vuorelle kiipeämisen kesken perusleirissä Nepalin puolella saatuaan koronavirustartunnan. Nepalin viranomaiset pelkäävät, että jatkuvat virustartunnat tuhoavat koko alkaneen kiipeilykauden, jota varten on myönnetty ennätysmäärä kiipeilylupia.

Kiina puolestaan kielsi jo viime vuonna kaikilta ulkomaalaisilta kiipeämisen Everestille Kiinasta. Sen sijaan runsaat parisenkymmentä kiinalaista on saanut luvan kiivetä vuorelle tänä vuonna tiukan koronakaranteenin jälkeen.

Nepalia koettelee parhaillaan koronaviruksen toinen aalto, ja tartuntojen määrä on ollut nousussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic