Uutiset

Kiinalainen kaupunki kielsi ensimmäisenä koiran ja kissan lihan myymisen ja syömisen

Kiinassa surmataan joka vuosi 10 miljoonaa koiraa ja neljä miljoonaa kissaa niistä saatavan lihan vuoksi.

Shenzhenistä tulee ensimmäinen kiinalainen kaupunki, joka kieltää koiran ja kissan lihan myymisen ja käyttämisen, kertoo BBC.

Päätös syntyi sen jälkeen kun koronaviruspandemia yhdistettiin villieläinten lihan syömiseen. Tämä sai Kiinan viranomaiset kieltämään villieläinten lihan kaupan ja käyttämisen.

Shenzhenin kaupunki meni vielä pidemmälle ulottaen kiellon koiriin ja kissoihin. Uusi laki astuu voimaan 1. toukokuuta.

Humane Society International (HSI) kertoo, että Aasiassa surmataan 30 miljoonaa koiraa vuosittain niistä saatavan lihan vuoksi.

Koiran lihan syöminen ei ole erityisen yleistä Kiinassa, suurin osa kiinalaisista ei ole koskaan syönyt koiraa eikä halua tehdä sitä.

”Koirat ja kissat ovat muodostaneet paljon läheisemmän suhteen ihmisiin kuin muut eläimet. Niiden ja muiden lemmikkien lihan käyttämisen kielto on yleinen käytäntö kehittyneissä maissa sekä Hongkongissa ja Taiwanissa”, kertoi Shenzhenin kaupunki Reutersin mukaan.

Karhujen sappinestettä käytetään yhä

HSI ylisti tuoretta päätöstä.

– Tämä voi todella olla vedenjakajahetki yrityksissä lopettaa tämä brutaali kauppa, joka surmaa arviolta 10 miljoonaa koiraa ja neljä miljoonaa kissaa Kiinassa joka vuosi, sanoi tohtori Peter Li, joka on Kiinan politiikan asiantuntija HSI:ssä.

Samaan aikaan Kiina on kuitenkin hyväksynyt karhun sappinesteen käytön koronaviruspotilaiden hoidossa.

Perinteinen kiinalainen lääketiede on käyttänyt kauan vangituista karhuista otettua sappinestettä. Nestettä käytetään sappikivien hajottamiseen ja maksasairauksien hoitoon.

Mitään todisteita ei ole siitä, että sappineste auttaisi koronavirusta vastaan. Sappinesteen ottaminen karhusta on tuskallista eläimelle.

Uusimmat

Fingerpori

comic