Uutiset

Kiinalaisturisti kuoli ja useita loukkaantui vakavasti bussiturmassa Islannissa – eivät käyttäneet turvavöitä

Kiinalaisturisti kuoli ja useita loukkaantui vakavasti Islannissa keskiviikkona auto-onnettomuudessa, kertoo Iceland Monitor.

Onnettomuus sattui, kun linja-auto törmäsi henkilöautoon, joka oli tehnyt äkkikäännöksen näköalapaikalle ja ajautunut luisuun jäisellä tiellä.

Bussin kyydissä oli nelisenkymmentä kiinalaista matkailijaa. He eivät käyttäneet turvavöitä, joten osa heistä lensi ulos bussista ja jäi mahdollisesti sen alle, kun ajoneuvo kaatui ja suistui tieltä törmättyään pienempään autoon.

Onnettomuuspaikalle tuli avuksi läheisten maatilojen asukkaita ja kaksitoista ihmistä kuljetettiin kahdella helikoptereilla sairaalahoitoon. Kolme loukkaantunutta oli yhä tehohoidossa torstaina.

Kuollut kiinalaisturisti oli parikymppinen nainen. Bussin kuljettaja oli islantilainen. Myös pienemmän ajoneuvon kyydissä oli turisteja, mutta he eivät loukkaantuneet onnettomuudessa.

Bussionnettomuuksia pidetään yhtenä suurimmista turvallisuusriskeistä myös Pohjois-Suomen kasvavalla matkailualalla. Viranomaiset ovat järjestäneet viime vuosina harjoituksia niihin varautumiseksi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic