Uutiset

Kiinan hiilikaivosonnettomuus vaati kaksi uutta kuolonuhria, 16 työntekijää edelleen kateissa

Lauantaina pelastetuista työntekijöistä toinen on menehtynyt vammoihinsa.
Kiinassa on tuhansia hiilikaivoksia, joiden työolosuhteet ovat vaaralliset. Työntekijät lapioivat hiiltä Diantoussa sijaitsevassa kaivoksessa viime syyskuussa.

Kaksi hiilikaivokseen jumiin jäänyttä työntekijää löydettiin kuolleina Kiinassa torstaina, kertoi Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua Reutersin mukaan. Lauantaina tapahtuneen onnettomuudessa on kuollut viisi ihmistä. Lauantaina pelastettiin kaksi työntekijää, mutta heistä toinen kuoli saamiinsa vammoihin Xinhuan mukaan.

Viranomaisten mukaan yksi työntekijä pelastettiin maanantaina, kertoo CNN.

Onnettomuuden aiheutti kallionmurtuma, joka tuhosi osan hiilikaivoksen vesiputkista. Kaksi työntekijää kuoli heti ja 20 jäi jumiin kaivokseen.

Kaivoksen omistaa Shandong Energy Group ja se sijaitseee Kiinan itäosassa Shandongin maakunnassa.

Pelastusväylän raivaaminen kiikissa olevien työntekijöiden luokse on työlästä, mikä hidastaa pelastustöitä.

41 kaivosta määrättiin kiinni

Paikalliset viranomaiset määräsivät maanantaina 41 hiilikaivosta keskeyttämään tuotantonsa. Niihin tehdään turvallisuustarkastuksia, koska Shandongin onnettomuuden syy on epäselvä.

Kiinassa on tuhansia hiilikaivoksia, joilla on surullisenkuuluisa maine vaarallisten työolojen takia. Toistuvien onnettomuuksien takia epäillään, että yritykset eivät noudata turvallisuusmääräyksiä, kirjoittaa Reuters.

Kaivosonnettomuuksia on tapahtunut tänä vuonna 219, ja niissä on kuollut 375 ihmistä, kertoo CNN. Alle viikko Shandongin onnettomuudesta viisi ihmistä kuoli Kiinan lounaisosassa sijaitsevan Chongqingin hiilikaivoksen kaasuräjähdyksessä.

Kiina on maailman suurin hiilen tuottaja ja kuluttaja. Siellä tuotetaan myös eniten sähköä hiilivoimalla.

Uusimmat

Fingerpori

comic