Uutiset

Kiinan koronavirustapaukset uudestaan nousussa – Venäjän rajalta tulee kasvavaa painetta

Kiina pelkää koronvirusepidemian toista aaltoa, kun uusien tautitapausten määrä on korkeampi kuin kertaakaan edellisten kuuden viikon aikana.
Wuhanin kaupungissa Kiinassa arki palaa vähitellen kuukausien sulun jälkeen. Nyt koronavirus uhkaa jälleen Kiinaa. Kuva: epa08359523
Wuhanin kaupungissa Kiinassa arki palaa vähitellen kuukausien sulun jälkeen. Nyt koronavirus uhkaa jälleen Kiinaa. Kuva: epa08359523

Kiinan koronavirustapaukset ovat kääntyneet uuteen nousuun sen jälkeen, kun maa sai Wuhanin kaupungista maailmalle levinneen pandemian jo kertaalleen paikallisesti kitkettyä.

Nyt Kiinan koillinen Heilongjiangin maakunta Venäjän rajalla on uusien koronavirustapausten pääalue.

Kiina ilmoitti sunnuntaina 108 uutta koronavirustapausta. Viimeksi tätä enemmän uusia tapauksia oli 5. maaliskuuta. Uusien tapausten määrät ovat jatkuvasti kasvaneet viime päivinä, ja pääosin ne tulevat Kiinan rajojen ulkopuolelta, kuten Venäjältä.

Sunnuntain uusista tapauksista 98 oli ulkomailta ja niistä 49 Venäjältä saapuneilla kiinalaisilla.

Toinen aalto uhkana

Jos uusien koronavirustapausten saapuminen Kiinaan ei tyrehdy, maa ottaa vastaan pandemian toisen aallon, joka voi edellyttää jälleen laajoja sulkutoimia.

Kiinassa valtaosalla väestöä ei edelleenkään ole vastustuskykyä koronavirukselle.

Maanantaina Shanghain pörssi reagoi lisääntyneisiin koronavirustapauksiin alakuloisesti ja painui puoli prosenttia pakkaselle.

Kiina tiukentaa Venäjän rajan valvontaa ja asettaa Venäjältä saapuneet 28 päivän karanteeniin ja pakollisiin virustesteihin. Suifenhen rajakaupunki on asettanut liikkumisrajoituksia viime viikolla.

Venäjällä koronavirustapauksia on vajaa 16 000 ja kuolleita 130 Johns Hopkinsin yliopiston seurannan mukaan. Monet ovat kuitenkin epäilleet niin Venäjän kuin Kiinankin lukuja.

Kiinassa on maan virallisten lukujen mukaan ollut vain reilut 83 000 koronavirustapausta ja 3 300 kuolonuhria.

Venäjän todellisesta virustilanteesta kertoo se, että maa on tällä hetkellä viruksen pääasiallinen levittäjä takaisin Kiinaan.

Koronakuolleita yli 114 000 maailmassa

Koko maailman luvut ovat maanantaina aamupäivällä 1,85 miljoonaa testattua koronaviruspotilasta ja 114 000 kuollutta.

Näistä luvuista kuolleiden määrä on totuudenmukaisempi kuin viruspotilaiden määrä, koska läheskään kaikkia sairastuneita ei ole testattu.

Aivan kaikkia virukseen kuolleita ei myöskään ole testattu ja rekisteröity.

Uusimmat

Fingerpori

comic