Uutiset

Kiinassa koronatartuntojen määrä vähentynyt jo neljänä päivänä peräkkäin

Maan johto ryhtynyt toimenpiteisiin talouden nostamiseksi takaisin jaloilleen.

Kiina kertoo uusien koronavirustartuntojen määrän vähentyneen jo neljänä päivänä peräkkäin. Samoin muualta Kiinaan tulleiden tartuntojen määrä on vähentynyt kun kansainvälisten matkustajien tulo maahan on estetty.

Maan johto ryhtyi toimenpiteisiin maailman toiseksi suurimman talouden nostamiseksi jälleen jaloilleen.

Koronaviruspandemia alkoi Wuhanin kaupungista, joka kertoi jo kuudentena päivänä peräkkäin, että uusia tartuntoja ei ole ilmennyt siellä. Kaupat availivat siellä oviaan ja asukkaat alkoivat totuttautua takaisin tavalliseen elämään liki kaksi kuukautta kestäneen karanteenin jälkeen.

Maskein ja suojahansikkain varustautunut henkilökunta tervehti asiakkaita uudelleen avatulla Wuhan International Plazalla, jossa on luksustuotteita kuten Cartier ja Louis Vuitton myyviä kauppoja.

– Wuhan International Plaza edustaa hyvin kaupunkia, sanoi Zhang Yu, 29.

– Joten sen aukaiseminen todella saa minut tuntemaan, että kaupunki palaa takaisin elämään.

Uutta tautiaaltoa pelätään

Kansallinen terveyskomitea kertoi sunnuntaina uusia tartuntoja olleen 31, kun edellisenä päivänä niitä oli ollut 45.

Vaikka uusien tartuntojen määrä on laskenut rajusti helmikuun huipusta, viranomaiset pelkäävät uuden tautiaallon käynnistyvän kiinalaisten palatessa maahan muualta. Suuri osa palaajista on opiskelijoita.

Kiina leikkasi kansainvälisiä lentoja tuntuvasti sunnuntaina epämääräiseksi ajaksi. Päivää aiemmin liki kaikilta ulkomaalaisilta kiellettiin maahan pääsy.

Ihmisten paluun töihin pelätään lisäävän kotimaisia tartuntoja. Erityisen huolen aihe on taudinkantajat, joilla ei ole mitään tai hyvin vähän oireita tästä hyvin tarttuvasta viruksesta.

Valtiolta tukea yrityksille

Tartuntojen vähentyessä poliitikot yrittävät käynnistää maan taloutta, joka oli liki halvaantunut kuukausia kestäneiden eristysten aikana.

Hallitus ajaa liike-elämää ja tehtaita avaamaan ovensa tuottaen talouden elvytyspaketteja samaan aikaan kun vuoden ensimmäisenä neljänneksenä talouden oletetaan olleen taantumassa.

Kiinan viennin ja tuonnin pelätään heikkenevän pandemian levitessä maailmalla, sanoi Xin Guobin, teollisuuden ja informaation apulaisministeri maanantaina.

Valtio on antanut 200 miljardin yuanin (25,4 mrd.e) edestä lainoja noin 5 000:lle yritykselle. Kaikkiaan yrityksille on luvattu apua 300 miljardin yuanin edestä.

Uusimmat

Fingerpori

comic