Uutiset

Kiinassa todettu jo 80 viruskuolemaa, tartuntoja vahvistettu ainakin yli 2  700

Koronaviruksen leviämisestä Hubein maakunnassa sijaitsevassa Wuhanin kaupungissa kerrottiin ensimmäistä kertaa joulukuun lopulla. Kuva: EPA

Kiinassa virustartuntaan kuolleiden määrä on noussut jo 80:een.

Maan keskushallinto on vahvistanut, että virustartuntoja on yli 2  700, kertoo uutistoimisto AFP. Uusia tartuntoja kerrottiin olevan lähes 770.

Vielä sunnuntaina kerrottiin 56 kuolemasta ja noin 2  000 tartunnasta.

Koronaviruksen leviämisestä Hubein maakunnassa sijaitsevassa Wuhanin kaupungissa kerrottiin ensimmäistä kertaa joulukuun lopulla.

Tartunnat ovat levinneet myös Manner-Kiinan ulkopuolelle. Esimerkiksi Hongkongissa ilmestyvän South China Morning Post -lehden laskurin mukaan todettuja tartuntoja on maailmanlaajuisesti 2  800.

Sairastuneita on Hongkongissa, Macaossa, Taiwanissa ja muualla Aasiassa. Lehden mukaan Euroopassa on todettu kolme tartuntaa, Pohjois-Amerikassa kuusi ja Australiassa neljä.

WHO:n pääjohtaja matkalla Kiinaan

Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kertoi sunnuntaina Twitterissä olevansa matkalla Kiinaan keskustelemaan koronaviruksen hillitsemisestä.

–  WHO:n kollegani ja minä haluaisimme ymmärtää viimeisimpiä vaiheita ja vahvistaa kumppanuuttamme Kiinan kanssa tarjoamalla lisäsuojaa (tautiepidemian) puhkeamista vastaan, johtaja sanoi.

Kiinan terveysministeri Ma Xiaowei kertoi sunnuntaina viruksen leviävän myös itämisaikana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että myös oireeton tartunnan saanut ihminen voi tartuttaa muita.

Johtava asiantuntija Jussi Sane Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) kertoi sunnuntaina STT:lle, että tavallisesti hengitystieinfektiot tarttuvat herkimmin silloin, kun oireita on jo. Oireettomalta taudin saaminen on yleensä epätodennäköisempää.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic